Ανταλλαγή επιστολών και δηλώσεων για τη Χρυσή του δημάρχου Ιεράπετρας και του διευθυντή δασών Λασιθίου

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαιτζάκης και ο διευθυντής δασών Λασιθίου κ. Μανώλης Συλιγάρδος, μίλησαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM

Θεοδόσιος Ι. Καλαντζάκης
«Αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στα υπηρεσιακά σας καθήκοντα, μπορείτε απλά να παρατηθείτε» η επισήμανση του Δημάρχου Ιεράπετρας στον Δ/ντη Δασών Λασιθίου
«Όταν ένας υπηρεσιακός παράγοντας που υπηρετεί μια δημόσια θέση φτάνει να ασκεί μικροπολιτική, κατηγορώντας θεσμούς και άλλες υπηρεσίες για να συγκαλύψει τις ευθύνες του, τότε γίνεται δημόσια αντιληπτό πόσο ανεπαρκής μπορεί να είναι για μια δημόσια υπηρεσία.
Πέρα από το γεγονός ότι όλα όσα λέτε κ. Συλλιγάρδο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι ξεκάθαρο ότι ο μοναδικός σας στόχος για άλλη μια φορά είναι η προβολή και η συγκάλυψη των ευθυνών σας.
Εξακολουθώντας να αδιαφορείτε πρακτικά για ουσιαστικά ζητήματα της νήσου Χρυσής που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές σας, μένετε για άλλη μια φορά στην αναφορά ανυπόστατων στοιχείων για να δημιουργήσετε απλά εντυπώσεις.
Κρίνω απαράδεκτη μια τέτοια στάση και τοποθέτηση από ένα δημόσιο λειτουργό, από ένα προϊστάμενο μιας δημόσιας υπηρεσίας που οφείλει σε κάθε περίπτωση να σέβεται τους θεσμούς και να συνεργάζεται για το δημόσιο συμφέρον.
Σας υπενθυμίζω ότι δεν υπηρετείτε πολιτική θέση, κ. Συλλιγάρδο αλλά υπηρεσιακή και ο ρόλος σας δεν ξεκινά και δεν σταματά στα όποια δημοσιεύματα εφημερίδων, αλλά αντίθετα απαιτεί υπηρεσιακές κινήσεις, ενέργειες και διαδικασίες
Αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στα υπηρεσιακά σας καθήκοντα, μπορείτε απλά να παραιτηθείτε.

Οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν ευθύνες, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που δεν αναλώνονται σε δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης και τις εφημερίδες.

Θεοδόσιος Ι. Καλαντζάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δ/ΝΤΗΣ ΔΑΣΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΛΛΙΓΑΡΔΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΄΄ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ΄΄ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!
Αγαπητέ και φίλε Δήμαρχε του Δήμου της Ιεράπετρας,
Η Δημοτική αρχή, της οποίας ηγείσθε, στο προχθεσινό άρθρο της “Ανατολής” με περίσσιο θράσος και χωρίς να υπάρχει κάποια αντιπαλότητα με τη Δασική Υπηρεσία κατά το παρελθόν (τουναντίον έχετε παραδεχθεί δημόσια και στην “Ανατολή” και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι συνεργάζεστε άριστα μαζί μου) στράφηκε εναντίον όλων των Δημοσίων και Αστυνομικών Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και η Δ/νση Δασών Λασιθίου, σχετικά με τη Χρυσή. Ακολούθησε το άρθρο μου “Η αγανάκτηση της Χρυσής για τις αναλήθειες που αποδίδονται στην Δασική Υπηρεσία”.
Σήμερα διάβασα σε site ραδιοφωνικού σταθμού την απάντησή σας στο άρθρο μου.
Παραλείψατε κύριε Δήμαρχε πάνω στον πανικό σας να προτείνετε και την παραίτηση της Προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας Λασιθίου, του Αστυνομικού Δ/ντή Λασιθίου, του Υπουργού Πολιτισμού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Αιδώς Αργίοι!
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες!
Για όλα, μα για όλα, φταίνε οι θεσμοθετημένες υπηρεσίες του Δημοσίου και της Δημόσιας Τάξης και μόνον εσείς ως ΄΄άκακος αμνός΄΄ δεν ευθύνεστε για τίποτα και δεν γνωρίζετε τίποτα…
Σας πείραξε το άρθρο που έγραψα, ίσως γιατί δεν πιστεύατε ποτέ ότι το θάρρος μου θα αντιμετώπιζε με ειλικρίνεια το θράσος σας.
Εγώ όμως, όπως γνωρίζετε, προασπίζω τα συμφέροντα του Δημοσίου και τα δικαιώματα των πολιτών δώδεκα συνεχή έτη ως Δ/ντής της Δ/νσης Δασών Λασιθίου με άριστες όλες τις εκθέσεις αξιολόγησής μου από τους προϊσταμένους μου, γιατί μόνον αυτοί και όχι εσείς (μήπως θελήσατε ξαφνικά να υπερβείτε τον Δημαρχιακό σας Θώκο και να γίνετε και ανώτερος υπηρεσιακός παράγοντας λέγοντάς μου να παραιτηθώ;), είναι αρμόδιοι για να με κρίνουν.
Επίσης θέλω να σας υπενθυμίσω ότι όλα αυτά τα χρόνια το τιμόνι της Δ/νσης Δασών Λασιθίου, μου το εμπιστεύτηκαν τα εκάστοτε αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια και όλα τα πολιτικά κόμματα.
Πασχίζω για τη Χρυσή εδώ και χρόνια, έχω προπηλακιστεί και υβρισθεί για το καλό της και για το καλό της Ιεράπετρας. Ποτέ σας δεν αναδείξατε το έργο και τις μελέτες της Δασικής Υπηρεσίας, την οποία επαναλαμβάνω μέχρι προχθές επαινούσατε έχοντας και με εμένα προσωπικά άριστες σχέσεις.
Και ερχόμαστε στην ΄΄ταμπακιέρα΄΄…
Δεν απαντήσατε ούτε σε ένα από τα πολύ σοβαρά ερωτήματα, που έθεσα στο φύλλο της 9ης Αυγούστου της ΄΄Ανατολής΄΄ και για τα οποία περιμένω απάντηση. Αντ΄ αυτού προτιμήσατε να με παροτρύνετε να παραιτηθώ! Τούτο δε διότι έπρεπε να δώσετε μια κάποια απάντηση.
Λυπάμαι πραγματικά κύριε Δήμαρχε για το επίπεδο του διαλόγου που εσείς ξεκινήσατε και διαμορφώσατε.
Να ξέρετε όμως ότι όλα αυτά τα αντιπαρέρχομαι και θα είμαι στο πλάι σας για γόνιμο διάλογο όπως έκανα και με κάθε Δήμαρχο στο παρελθόν για το καλό της Χρυσής και της Ιεράπετρας.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΑΣΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΛΛΙΓΑΡΔΟΣ

Ακούστε της Δηλώσεις

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δ/ΝΤΗΣ Δασών Λασιθίου

Δήμαρχος Ιεράπετρας