Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή του νόμου για πλοίο ασφαλείας – Για το πλοίο ασφαλείας δεν υπάρχει κυβερνητική διάθεση τροποποίησης του νόμου (Ηχητικά)

Αδιαφορία για την πρόταση της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων Ιεράπετρας για την δρομολόγηση του πλοίου ασφαλείας, μια πρόταση η οποία θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται, ανέφερε στον Planet 90,6 o Αντιδήμαρχος πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αργύρης Πανταζής, τονίζοντας ότι είναι καθαρά πολιτικό θέμα η δρομολόγηση του πλοίου ασφαλείας. Προσθέτει πως θα πρέπει και οι Βουλευτές να πιέσουν για να βρεθεί λύση στη διακίνηση των πρώιμων κηπευτικών τις περιοχής. Με την απεργία της ΠΝΟ ο προβληματισμός που επικρατεί είναι εάν και κατά πόσο θα είναι μόνο 24ωρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής, αναφέρθηκε στον Planet 90,6 για το θέμα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων η οποία προτείνει ο εκάστοτε περιφερειάρχης να λαμβάνει απόφαση, όταν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι να εισηγείται στον Υπουργό την αναγκαιότητα δρομολόγησης πλοίου ασφαλείας, όπως σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων και μη διακίνηση προϊόντων και ο Υπουργός να βγάζει το πρόγραμμα για τη δρομολόγηση του πλοίου. Και όχι να χρειάζεται η σύγκλιση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Δεν είναι μια απεργοσπαστική πρόταση αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να γίνεται και η διάθεση των προϊόντων. Είναι μια πρόταση ρεαλιστική, που για να εφαρμοστεί θα πρέπει να τροποποιηθεί ο υφιστάμενος νόμος. Στο θέμα έχουν ενημερωθεί οι υπουργοί που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Ιεράπετρα, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση αλλαγής του νόμου. Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης είναι ενήμερος και έχει εκφραστεί θετικά αλλά δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο. Όλοι γνωρίζουν πως εφαρμογή του νόμου για το πλοίο ασφαλείας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νομοθετική ρύθμιση και αυτό είναι κάτι δύσκολο, τόνισε χαρακτηριστικά, ανέφερε όμως πως ο ίδιος έχει ενημερώσει τον Υπουργό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, και πιστεύει πως αν χρειαστεί αυτή τη φορά ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής θα δώσει λύση.

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης Πανταζής αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της λειψυδρίας αλλά και για τον προγραμματισμό συντηρήσεων σε δίκτυα, για την μείωση της ελαιοπαραγωγής σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας που έμειναν εκτός του προγράμματος δακοκτονίας το 2017, με τον Αντιδήμαρχο να έχει ενημερώσει τον αρμόδιο θεματικό Αντιπεριφεριάρχη Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανόλη Χνάρη, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι φέτος θα γίνουν οι διαγωνισμοί στις περιοχές που δεν έγιναν πέρση, καθώς επίσης στις προμήθειες του Δήμου σε σύριγγες, μικροτσίπ και κλουβιά μεταφοράς, ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τόσο στην πόλη της Ιεράπετρας όσο και στις τοπικές κοινότητες.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Αργύρης Πανταζής

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ