Έπεσε η αυλαία του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας διεξαχθεί για 6η χρονιά από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου 2018 «Έλα στον Νότο για να δεις όλο τον κόσμο». Μια διεθνή συνάντηση με αφιέρωμα στην «Έρευνα & Καινοτομία».
Η Ιεράπετρα συνάντησε διεθνής κινηματογραφιστές, και φιλοξένησε 167 Ταινίες από 42 κράτη σε 53 συμπαραγωγές. Όπως λέει η κ. Βλάσση «αξίες, ήθη, έθιμα, κουλτούρα, πολιτισμός ταξιδεύουν από τις εσχατιές της γης όπως κάθε χρόνο, και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ιεράπετρας, και η πόλη γίνετε το σταυροδρόμι πολιτισμών και των ηπείρων».
Η τελετή λήξης έγινε το Σάββατο 10 Αυγούστου στην παραλιακή πλατεία, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτερες ταινίες από την κρητική επιτροπή, που αποτελείται από αξιόλογους καλλιτέχνες. Η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Ελένη Βλάσση ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση. Και αυτή τη χρονιά, λοιπόν, η Ιεράπετρα, που από την αρχαιότητα είναι το σταυροδρόμι των Πολιτισμών και των Ηπείρων κατέστη σημείο συνάντησης όλου του κόσμου.
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ιεράπετρας.

Για την τελετή λήξης μίλησε στον Planet 90,6 ο Σκηνοθέτης – ηθοποιός κ. Χρήστος Σολωμός

 

Balder Arthur

http://planet-radio.gr/wp-content/uploads/2019/08/arthour12-8-19end.mp3

Τελετή λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός φιλοξένησε μια ιδιαίτερη ενότητα  με  θέμα  «Έρευνα και Καινοτομία».

Η  ενότητα  αυτή  υλοποιείται  στο  πλαίσιο  του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που ασχολείται  με  την  εκπαίδευση  και  την  απασχόληση.

Μερικοί  από  τους  στόχους  της προσπάθειας αφορούν στην:

  • Ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
  • Βελτίωση της  ποιότητας  της  εκπαίδευσης,  της  Δια  Βίου  Μάθησης,  της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
  • Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασία
  • Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ). Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.
  • Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Έρευνα και Καινοτομία» συμμετέχει στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας.

Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 2019 (Europe in my Region), στοχεύει, ώστε να ενθαρρύνει  τους  πολίτες  να  δουν  και  να  μάθουν  περισσότερα  για  τα  έργα  που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτήν τη δράση, στεγάζει στο θεσμό, φιλοξένησε συντελεστές και πρόβαλε τις παρακάτω ταινίες, με γενικό τίτλο αφιερώματος «Έρευνα Και Καινοτομία», οι περισσότερες εκ των οποίων κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα.

Η είσοδος στις προβολές του αφιερώματος «Έρευνα και Καινοτομία» ήταν ελεύθερη στο κοινό και υπήρχε πρόσβαση για ανθρώπους με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.