Υποθηκοφυλακείο και η ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου (Ηχητικό)

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας για το 2018. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στον Planet 90,6 στα θέματα της συζήτησης χθες βράδυ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου αφού εξέφρασε σε όλους τις ευχές του ενημέρωσε το σώμα για την απουσία του Δημάρχου κ. Θ. Καζαντζάκη στο εξωτερικό για θέματα του Δήμου, και έκανε μια σύντομη αναφορά στις εξελίξεις σχετικά με τα υποθηκοφυλακεία του νομού μεταξύ αυτών και της Ιεράπετρας, που αναμένεται να κλείσουν σε δυο χρόνια 2020, μετά την ηλεκτρονική ψηφιοποίηση των αρχείων, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού  κ. Σταθάκη στα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Λασιθίου που τον επισκέφθηκαν παρουσία και των δυο Βουλευτών του νομού Λασιθίου. Ενημέρωση έγινε και για την επίσκεψη του Γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χ. Λαμπρίδη, και ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την κοπή της βασιλόπιτας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Κυρίλλου.

Επίσης προ ημερήσιας διατάξεως, τον λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Ροβιθάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα» ο οποίος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη των δυο διεθνών αρχαιολογικών συναντήσεων που είχαν γίνει στην Ιεραπετρα, και έγινε η παράδοση του ψηφιακού υλικού για αρχαιότητες της Ιεράπετρας που βρίσκονται στο Αρχαιολογικού Μουσείου της Βενετίας. Η συζήτηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Κρήτης και η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναβλήθηκε, καθώς δεν μπορούσε να παραστεί ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης που επρόκειτο να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με ζητήματα που θέτει η Ιεράπετρα, αλλά και τις προτάσεις που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό, και είχαν κατατεθεί στο πλαίσιο διαβούλευσης το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Ηλίας Νταραράς

 

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Προιστάκης αναφέρθηκε στον Planet 90,6 στα θέματα τις συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας για τη νέα χρονιά, καθώς και στην παρουσία στην Ιεραπετρα χθες το μεσημέρι, του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών επενδύσεων κ Χρήστου Λαμπρίδη. Μαρίνα στην Ιεραπετρα, Λιμάνι στην Παχειά Άμμο, ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας από την χθεσινή επίσκεψη του στην Ιεραπετρα. Αρκετά εποικοδομητική την χαρακτήρισε την συζήτηση που έγινε στην Ιεραπετρα ο κ. Γιώργος Προιστάκης.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Γιώργος Προιστάκης