«Τροχογυρίσματα» – Συνέντευξη με το Συγκρότημα «Αρμός» 8/3/1

Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε ένα μουσικό συγκρότημα στο στούντιο του Planet που μας «χρωστούσε» εδώ και καιρό αυτή τη συνέντευξη. Ένα σχήμα που απολαύσαμε πριν λίγο καιρό για πρώτη φορά στο Aperitton στην Ιεράπετρα, και επέστρεψαν στον ίδιο χώρο για να μας θυμίσουν το καταπληκτικό τους πρόγραμμα. Πρόκειται για τους «Αρμός».

Το συγκρότημα «Αρμός» αποτελείται από τους Λευτέρη Μουρτζάκη (τραγούδι), Απόστολο Ξυριτάκη (πιάνο) και Μάνο Σμαργιανάκη (τραγούδι και κιθάρα). Σχηματίστηκαν πριν από 22 χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ως συμμαθητές έπαιζαν σε διάφορες σχολικές εκδηλώσεις. Από τότε είναι αχώριστοι και δεν τους συνδέει μόνο η μουσική, αλλά μια πιο προσωπική, αδελφική σχέση όπως λένε οι ίδιοι. Από το επαγγελματικό τους ξεκίνημα μέχρι σήμερα συνεργάζονται με διάφορους φίλους μουσικούς. Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στην εξαίρετη παρέα τους οι Θανάσης Βασιλάκης (μπουζούκι, μαντολίνο) και Στέφανος Κουρουπάκης (μπάσο).

Οι «Αρμός» έχουν συνεχή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης, αλλά και εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο με πολλές συνεργασίες γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.
Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2007 με τίτλο «Αμόνι και Νερό» στην οποία συμμετέχει ο γνωστός τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης με 4 τραγούδια.
Δύο χρόνια αργότερα (2009) κυκλοφόρησε το δεύτερο τους άλμπουμ «Άνεμοι και Παλίρροιες» στο οποίο συμμετέχουν οι γνωστοί ερμηνευτές Μπάμπης Στόκας και Λιζέττα Καλημέρη καθώς και η νεαρή τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη.
Ο τελευταίος τους δίσκος «Μια σταγόνα φως» κυκλοφόρησε το 2014 σε συνεργασίες όπως Μελίνα Κανά, Μίλτο Πασχαλίδη, Ρίτα Αντωνοπούλου και μια επίσης πολύ σημαντική συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου με τρία τραγούδια του, δύο ανέκδοτα κι ένα σε επανεκτέλεση, σε στίχους του ποιητή Άλκη Αλκαίου. Ο Θάνος Μικρούτσικος, είχε αναφέρει πριν από τη συμμετοχή του σε αυτό το δίσκο, ότι είναι σπουδαίοι μουσικοί και συνθέτες και ότι ανήκουν στη νέα γενιά που δίνουν μια καινούργια κατεύθυνση στη μουσική.

Οι Αρμός, εμφανίζονται σε διάφορα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδος, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα το οποίο περιέχει τραγούδια από τις δισκογραφικές τους δουλειές και συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το κοινό, το οποίο απολαμβάνει κάθε τους εμφάνιση και παρασύρεται με το πλούσιο πρόγραμμα τους.

Επέλεξαν να μείνουν στην Κρήτη αντί να μεταφερθούν στην Αθήνα, αφού όχι μόνο εμπνέονται από τον τόπο τους, αλλά δε θέλουν να μπουν σε ένα διαφορετικό σύστημα που θα μπορούσε να τους περιορίσει. Θεωρούν ότι είναι σημαντικό να επικοινωνείς αυτό που αισθάνεσαι και αυτό σίγουρα το έχουν πετύχει και με τις τρεις δημιουργίες τους.

Οι επόμενες τους δουλειές θα είναι μεμονωμένα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν διαδικτυακά, φεύγοντας από την λογική της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς. Μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσουν νέο τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Στο τέλος της κουβέντας το κέφι ανέβηκε ακόμη περισσότερο, αφού ο Στέφανος και ο Θανάσης έδωσαν το δικό τους στίγμα σε αυτή τη συνέντευξη, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη συνεργασία τους με τους «Αρμός» με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και συνεχίσαμε αγνοώντας τα μικρόφωνα (ως συνήθως).

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ακούστηκαν κατά σειρά τα ακόλουθα τραγούδια από τα προαναφερόμενα άλμπουμ των «Αρμός»:

1) Μπάμπης Στόκας – Θάλασσα και γυναίκα
2) Ρίτα Αντωνοπούλου – Καρδιά έχω άδεια
3) Μελίνα Κανά – Αγριεμένοι χρόνοι
4) Θάνος Μικρούτσικος – Μαγική πόλη
5) Λιζέτα Καλημέρη – Θα γίνει η αγάπη λημέρι
6) Αρμός – Ταρινά

https://www.youtube.com/channel/UCH23MPn3dgpIXOPCML8YNTg

https://www.facebook.com/armosofficialpage/

Απολαύστε ολόκληρη τη κουβέντα στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ