«Τροχογυρίσματα» – Νικόλας Ευαντινός 8/2/19

Είμαστε γνωστοί πια για τις «απαγωγές» μουσικών πριν από τα live τους, οπότε και σήμερα

αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Νικόλα Ευαντινό. Συμβαίνουν όμορφα και νέα πράγματα στη ζωή του, τα οποία θέλαμε να συζητήσουμε και τα καταφέραμε. Ο Νικόλας άλλωστε δεν λέει ποτέ όχι, διότι περνάμε πάντα ευχάριστα στο στούντιο του Planet.

Αφορμή βέβαια δεν ήταν μόνο το live στο Απέριττον, αλλά και η κυκλοφορία ενός νέου single με τίτλο «Χαλινάρι». Τον ίδιο μήνα, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2018 ο Νικόλας Ευαντινός εμφανίστηκε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στην Αθήνα. Το «Χαλινάρι είναι στην ουσία ένα προμήνυμα για τη νέα, προσωπική του δισκογραφική δουλειά. Τα τραγούδια είναι έτοιμα και περιμένουν, φτάνει να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα τα κυκλοφορήσουν (το αιώνιο πρόβλημα και ζήτημα της παραγωγής που αφορά πολλούς μουσικούς). Του ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια για το άλμπουμ «Είμαι ένας άνθρωπος που γράφει τραγούδια κοινωνικά, υπαρξιακά, μ’ ενδιαφέρει πάρα πολύ να περιγράψω τη ζωή…το φαινόμενο της ζωής γενικά. Δε θα γράψω τόσο ένα προσωπικό βίωμα, αλλά περισσότερο για όλους τους ανθρώπους».

Μιλήσαμε για την εμφάνιση του το περασμένο καλοκαίρι στο Δασάκι του Κουτσουρά, όπου άνοιξε τη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ένα βράδυ που δε θα ξεχάσει κανείς μας, τόσο για την μαγική ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, όσο για το απότομο ξύπνημα μετά το κλείσιμο του live, μαθαίνοντας για τις καταστροφικές φωτιές στο Μάτι.

Μεταξύ άλλων (γιατί προλάβαμε και είπαμε αρκετά) συζητήσαμε για τις ποιητικές του συλλογές, καθώς όπως γνωρίζουμε (τουλάχιστον οι περισσότεροι) ο Νικόλας δεν περιορίζεται μόνο στην στιχουργία και τη μουσική. Μας ενημέρωσε για τη νέα του δουλειά που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο του 2019, ένα ενιαίο ποιητικό βιβλίο με τίτλο «Η γυρισμένη γλώσσα του Επιμενίδη» από τον Κρητικό Εκδοτικό Οίκο «Μωβ Σκιούρο». Το ποίημα αυτό, όπως λέει ο Νικόλας, είναι κτισμένο πάνω στον μύθο του Επιμενίδη.

Όσον αφορά το συγκρότημα «Φερ’ το Φόκο» λέει, ότι μπορεί δισκογραφικά να έκλεισε ο κύκλος, αλλά σίγουρα μουσικά θα ξανασυναντηθούν αφού δεν έπαψαν ποτέ να είναι φίλοι και να υπάρχει το «Φόκο». Αυτή την εποχή έχει περισσότερο ανάγκη να μοιραστεί τη προσωπική του δουλειά.

Ο Νικόλας μας είπε απόψε κάποια δικά του τραγούδια, μάλιστα ερμήνευσε ένα νέο του κομμάτι με τίτλο «Έρημος» που ακούγεται για πρώτη φορά.

Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, στις 22 Φεβρουαρίου θα έχει το επόμενο του live, σε έναν Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αθήνα, το Cabaret Voltaire, θα τον δούμε σίγουρα σε κάποια καλοκαιρινά φεστιβάλ και έχει γράψει τραγούδια τα οποία σκοπεύει να δώσει σε άλλους ερμηνευτές όπως έχει κάνει και στο παρελθόν (θυμίζουμε την Μαρίνα Δακανάλη και τον Σωκράτη Μάλαμα). Προτεραιότητα όμως έχει ο νέος του δίσκος.

Τη σημερινή του παρουσία στον Planet την αφιερώνει στον αγαπημένο σε όλους μας Γιώργο Γκουντουλογιάννη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

https://www.facebook.com/N.Evantinos/

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ