«Τροχογυρίσματα» – Μανώλης Φάμελλος 1/3/19

Άλλη μια «απαγωγή» μουσικού πριν από το live του στο Απέριττον στην Ιεράπετρα είναι γεγονός και αρχίζω σιγά σιγά να το απολαμβάνω. Αποκτά ένα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν γνωρίζεις τους ανθρώπους πίσω από τα τραγούδια που αγάπησες. Σήμερα φιλοξενήσαμε στο στούντιο του Planet τον Μανώλη Φάμελλο. Προσπαθήσαμε να τον παρασύρουμε στους χαλαρούς ρυθμούς της Ιεράπετρας, αλλά φάνηκε να είναι ούτως ή άλλως σε αυτή τη διάθεση. Κουβεντιάσαμε, φιλοσοφήσαμε, αστειευτήκαμε και μάλλον περάσαμε απρόσμενα καλά.

Ο Μανώλης Φάμελλος ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από τα σχολικά του χρόνια. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1993 (Μανώλης Φάμελλος και οι Ποδηλάτες «+5 ανεκδοτα τραγουδια».) «Πέρασε από 40 κύματα μέχρι να κυκλοφορήσει αυτός ο δίσκος» λέει ο Μανώλης, ο οποίος σε τρυφερή ηλικία έγινε επαγγελματίας μουσικός. Θεωρεί βέβαια, ότι ήταν πολύ νωρίς για να ξεκινήσει αυτή η πορεία «η μουσική με γοήτευε και έγραφα τραγούδια, αλλά ιεραρχικά δεν ήταν στην κορυφή των επιλογών μου. Θα προτιμούσα να γίνω συγγραφέας, σκηνοθέτης, κάτι τέτοιο».

Ο Μανώλη Φάμελλος γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και η καταγωγή των γονιών του είναι από τη Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Έζησε πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τελικά μετακόμισε στην Αθήνα «Ένιωσα ότι όλες οι διασταυρώσεις είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη και ο κύκλος της δουλειάς μου άνοιξε προς τα εκεί (Αθήνα) και μεταφέρθηκα.»

Φέρνει μαζί του μια πολύ γεμάτη πορεία, με δισκογραφίες, με συνεργασίες, πολύ αγάπη από τον κόσμο, τραγούδια πολλά και αμέτρητες συναυλίες. Έχει γράψει τραγούδια για πολλούς ερμηνευτές που έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Παρ’ όλα αυτά πιστεύει ότι θα μπορούσε να τα είχε πάει και καλύτερα και στοχεύει πάντα λίγο πιο ψηλά.
Αρχές του 2018 κυκλοφόρησε τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Η εποχή των σκουπιδιών» Είναι ιστορίες δικές του ή και ιστορίες που έχουν συμβεί σε άλλους «Είναι ο τρόπος που κάνουμε δικά μας τα τραγούδια και πολλές φορές ερμηνεύουμε κάποιους ρόλους, βρίσκουμε κάτι δικό μας σε αυτό, έστω και αν δεν είναι. Εγώ έχω σαν πρώτη ύλη κυρίως τον εαυτό μου».

Επέλεξα να ακούσουμε κάποια τραγούδια από αυτόν το τελευταίο του δίσκο και αφού ακούσαμε το «δυο κομμάτια» σχολιάζει «κάποτε είχα δειγματίσει κάποια τραγούδια μου στο Διονύση Σαββόπουλο. Του άρεσαν πολύ και ήθελα να του προτείνω να ερμηνεύσει κάποιο και μου λέει “ναι αγόρι μου αυτό, αλλά αυτό είναι πολύ χοιρινό, κάπως βαρύ, δυσκολοχώνευτο”».

Ήμασταν μαζί περίπου μια ώρα και αργότερα βρεθήκαμε στο Απέριττον όπου και έγινε το live. Ήταν απολαυστικός, τραγουδήσαμε μαζί του και ελπίζουμε να τον ξαναδούμε στα μέρη τα δικά μας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ακούστηκαν κατά σειρά τα ακόλουθα τραγούδια:

1) Χαρταετός
2) Δυο κομμάτια
3) Η Εποχή των σκουπιδιών
4) Η τυχερή μου μέρα
5) Ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι

https://www.facebook.com/Manolis-Famellos-45746582002/
Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Ακούστε το τραγούδι «Δυο κομμάτια» από το τελευταίο του δίσκο «Η εποχή των σκουπιδιών» :

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ