Τι ψάχνουν στη Google στο εξωτερικό για την Ελλάδα; Συνέντευξη της Μαρίας Φουντά στον Planet 90,6 (Ηχητικό)

Τι ψάχνουν στο Google οι ξένοι τουρίστες πριν επισκεφτούν την Ελλάδα; Ταξιδιώτες από ποιες χώρες μάς «γκουγκλάρουν» περισσότερο; Επιβεβαιώνονται οι φήμες για δυνατή σεζόν μέσα από τις αναζητήσεις; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα μας έδωσε η Μαρία Φουντά, με αφορμή το Grow Greek Tourism Online, την πρωτοβουλία που ανέλαβε όχι μόνο να βοηθήσει τους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού να αναβαθμίσουν ψηφιακά τις επιχειρήσεις τους, αλλά και να εκπαιδεύσει τη μελλοντική γενιά στελεχών του κλάδου. Η Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη συγκεντρώνουν τις περισσότερες αναζητήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης της Google, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό από τις αναζητήσεις των χρηστών της σε όλο τον κόσμο.

Μ. Φουντά: Το Διαδίκτυο σημαντικό εργαλείο στα χέρια των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων

Grow Greek Tourism Online. Μια πρωτοβουλία της Google στην Ελλάδα που στόχο έχει να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών του τουρισμού, ώστε οι επιχειρήσεις τους να ευδοκιμήσουν μέσω του Διαδικτύου. Όπως δήλωσε η κ. Μ. Φουντά, διευθύντρια Μάρκετινγκ της Google Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, το Διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων, αφού ένα μεγάλο ποσοστό των παγκόσμιων συνολικών πωλήσεων στον τουριστικό τομέα γίνονται μέσω Ίντερνετ. Η ίδια επεσήμανε ότι αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Google ανέπτυξε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ώστε να εφοπλίσει, μέσω ειδικής εκπαίδευσης, τους επαγγελματίες με ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίοι στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν πιο αποτελεσματικά το Διαδίκτυο και τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για αυτόν τον σκοπό. Η διευθύντρια Μάρκετινγκ της Google Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας, κ. Μ. Φουντά, μίλησε για αυτή την πρωτοβουλία.

Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google

Ασχολείσαι με τον τουρισμό; Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, αλλά και για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία όλο το χρόνο πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μαΐου 6- 7.30μ.μ.  στη συνεδριακή αίθουσα του B.I.C. Κρήτης (Business Innovation Center of Crete)-Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Φιλοθέου Ά 8, Ιεράπετρα (Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας).  Το θέμα του σεμιναρίου είναι «Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις» και συνδιοργανώνεται από το B.I.C. Κρήτης και την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 η κ. Μαρία Φουντά