«Κουβέντα να γίνεται» – Αντώνης Χρυσούλας – Τεχνική Bowtech 12/6/18

Ο Αντώνης Χρυσούλας πρακτικός του Bowtech εξηγεί και αναλύει αυτή την επαναστατική μέθοδο θεραπείας που χρησιμοποιείται ήδη εδώ και χρόνια σε ασθενείς σε νοσοκομεία της Αυστραλίας. Θεμελιωτής αυτής της τεχνικής ήταν ο O Τhomas Ambrose Bowen (1916-1982) ο οποίος, όπως μας εξηγεί ο Αντώνης Χρυσούλας, σε μικρή κιόλας ηλικία έψαχνε τρόπους να ανακουφίζει το ανθρώπινο σώμα από τον πόνο και μελέτησε πολύ προσεκτικά φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένοι χειρισμοί στο σώμα μπορούν να φέρουν το σωστό αποτέλεσμα. Ο Bowen διατηρούσε μια κλινική στην Αυστραλία όπου έβλεπε περίπου 13.000 ασθενείς τον χρόνο.

Ο Αντώνης Χρυσούλας εκπαιδεύτηκε από αναγνωρισμένους εκπαιδευτές στην Ελλάδα, αφού από το 2001 ιδρύθηκε το Σωματείο Bowtech Ελλάδας, το οποίο συνεργάζεται στενά με την Ακαδημία Bowtech Αυστραλίας, για την προώθηση της τεχνικής στο ευρύτερο κοινό.
Η τεχνική του Bowtech, είναι μια ήπια μέθοδος που ασκείται πάνω στο ανθρώπινο σώμα αλλά έχει δυναμικά αποτελέσματα. Ο Αντώνης Χρυσούλας μας εξηγεί ότι ασκούνται ήπιες κινήσεις σε συγκεκριμένα σημεία στο δέρμα και συγκεκριμένα στον συνδετικό ιστό που μέρος του είναι η περιτονία. Η περιτονία είναι συνδετικός ιστός που περιβάλει τους μυς, τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα. Ασκώντας μια ελαφριά πίεση επηρεάζονται οι μυς, αφού γίνεται μια ελαφριά κίνηση και στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο για χαλάρωση.
Η τεχνική Bowtech είναι μια μοναδική μορφή νευρομυϊκής επανόρθωσης. Λειτουργεί τόσο μέσα από το νευρικό σύστημα όσο και στο δομικό και μυϊκό επίπεδο αλλά επηρεάζει και το λεμφικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Τα αποτελέσματα της τεχνικής αυτής φαίνονται άμεσα οπότε υπάρχει μείωση του χρόνου αποκατάστασης.
Ο Αντώνης Χρυσούλας λέει, ότι συχνά διορθώνεται η ευθυγράμμιση του ανθρώπινου σώματος αλλά δεν γίνονται χειρισμοί των αρθρώσεων ή των οστών όπως στη χειροπρακτική. Οι μύες απελευθερώνονται από τις εντάσεις και υπάρχει αποκατάσταση της λεμφικής ροής χωρίς να πιέζονται οι μύες όπως γίνεται με το μασάζ. Οι ασθενείς αναφέρουν ότι βιώνουν μια ευχάριστη, χαλαρωτική κατάσταση και μια βαθιά αίσθηση ευεξίας και άνεσης. Στην ουσία ο θεραπευτής βοηθάει τον ασθενή δίνοντας τις σωστές εντολές ώστε το σώμα αυτοθεραπευτεί. Μεταξύ των κινήσεων υπάρχουν ολιγόλεπτες παύσεις, ώστε να δοθεί χρόνος στο σώμα να χαλαρώσει και να ανταποκριθεί στην τεχνική. Ο πρακτικός της τεχνικής στην διάρκεια των παύσεων ανάμεσα στις κινήσεις παραμένει εκτός δωματίου. Όσο λιγότερες κινήσεις γίνονται στο σώμα τόσο πιο δυνατό θα είναι το θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Ο Αντώνης Χρυσούλας λέει, ότι μετά την συνεδρία το σώμα αρχίζει να αποτοξινώνεται και να αλλάζει τη στάση του και το ιδανικό είναι ο δέκτης να περπατάει όσο πιο συχνά γίνεται ώστε να ενεργοποιήσει το λεμφικό σύστημα. Επίσης σημαντικό είναι το νερό το οποίο ενυδατώνει την περιτονία και την κρατάει ελαστική με αποτέλεσμα να διατηρείται η νέα στάση του σώματος και βοηθάει και στην αποτοξίνωση του σώματος όπως και μια ισορροπημένη διατροφή.
Η καταλληλότερη ημερομηνία για επανάληψη της συνεδρίας είναι μια εβδομάδα μετά την πρώτη συνεδρία εφ’ όσον ο δέκτης το έχει ανάγκη. Όσο πιο γρήγορα βελτιώνεται ένα σώμα τόσο μεγαλώνει το διάστημα για την επόμενη συνεδρία.
Από την στιγμή που το σώμα έχει ρυθμίσει και πάλι τη δυσλειτουργία του σώματος, ιδανικό θα ήταν να κρατήσει μια επαφή με τον πρακτικό για την συντήρηση της υγείας του που μπορεί να είναι δύο φορές το χρόνο.

Το Bowtech απευθύνεται σε όλους καθώς οι κινήσεις είναι απαλές είναι κατάλληλο για βρέφη, έγκυες, ηλικιωμένους, ασθενείς με χρόνιες διαταραχές, καθώς και άτομα με ειδικές ικανότητες. Τα αποτελέσματα του Bowtech είναι θεαματικά όσον αφορά στη θεραπεία αποκατάστασης αθλητικών, εργατικών και αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή άλλου είδους τραυματισμών. Το Bowtech μειώνει την περίοδο αποκατάστασης, ασχέτως αν το τραύμα είναι παλιό ή πρόσφατο.
Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, στις 19.00 το βράδυ (ώρα προσέλευσης 18.45) θα υπάρχει παρουσίαση της τεχνικής Bowtech στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ASTRON στην Ιεράπετρα. Όπου θα αναπτυχθούν αναλυτικά όλα τα θέματα και θα γίνει επιτόπου εφαρμογή και επίδειξη της τεχνικής. Όποιος επιθυμεί να δοκιμάσει την τεχνική, ελαφρά ρούχα θα ήταν περισσότερο βολικά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

https://www.facebook.com/VitaUniversalis/
http://www.bowtech.gr
tony-chris@hotmail.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 697 884 6156