Τα τμήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για τη σχολική περίοδο 2018-2019 στο Δήμο της Ιεράπετρας

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας ανακοινώνει τα τμήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν τη σχολική περίοδο 2018-2019 στο Δήμο της Ιεράπετρας, και τα οποία αφορούν τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ- ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΠΑΝΤΙΝΑ – ΧΟΡΩΔΙΕΣ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ- ΣΚΑΚΙ

1)ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ εγγραφές στην γραμματεία και στο τηλέφωνο 2842340407 κατά τις εργάσιμες ημέρες 2.00μ.μ. – 8.00 μ.μ.

Α) ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Το Κέντρο Μουσικών Σπουδών του Δήμου Ιεράπετρας αποτελεί ένα Μουσικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα , που παρέχει σε κάθε σπουδαστή ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης, πρακτικής μουσικής άσκησης και δημιουργικής έκφρασης. Σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους , διπλωματούχοι , έμπειροι καθηγητές αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των μαθητών για την καλλιέργεια μιας ολόπλευρης μουσικής παιδείας , με απώτερο σκοπό την ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών τους και την απόκτηση αναγνωρισμένου Κρατικού Πτυχίου.

Παράλληλα για όσους μαθητές ενδιαφέρονται , η Σχολή αναλαμβάνει την προετοιμασία για την εισαγωγή σε Τμήματα Μουσικών σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από πέρυσι λειτουργεί παράρτημα του Κέντρου Μουσικών Σπουδών και στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.

Στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών του Δήμου Ιεράπετρας διδάσκονται με πολύ χαμηλά δίδακτρα :

Τομέας Κλασικής Μουσικής
Πιάνο, Κλασική Κιθάρα , Κιθάρα Συνοδείας, Κιθάρα Ηλεκτρική, Ακορντεόν, Αρμόνιο , Μονωδία, Ανώτερα Θεωρητικά.
Τομέας Παραδοσιακής Μουσικής
Μαντολίνο, Λύρα , Λαϊκή Κιθάρα ,Παραδοσιακά Κρουστά, Τζουράς, Ούτι.
Τομέας Φωνητικής Μουσικής
Μονωδία (Κλασικό Τραγούδι, Όπερα, Λίντ, Ορατόριο) , Ορθοφωνία, Διδασκαλία Ορθής Φώνησης για επαγγελματίες του Λόγου, Ιερείς Ιεροψάλτες, Καθηγητές , Δάσκαλοι , Εκφωνητές κ.α.

Τομέας Μουσικής Προπαιδείας
Κύκλος μαθημάτων για παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας με στόχο μια πρώτη γνωριμία με την μουσική. Θα γνωρίσουμε τον Κύριο Ρυθμό και την Κυρία Μελωδία, θα ανακαλύψουμε που ζουν , με ποιους κάνουν παρέα….. (γνωρίζοντας τους ήχους ,τα όργανα, και την φωνή μας ). Θα τα δοκιμάσουμε όλα αυτά σε συνδυασμό με τον λόγο και την δημιουργική αυτοσχεδιαστική κίνηση…(θεατρικοποίηση τραγουδιών)

Στόχος μας είναι να γίνει το παιδί ικανό να χρησιμοποιεί δημιουργικά τα μέσα παραγωγής ήχου: φωνή, σώμα, μουσικά όργανα καθώς και να αποδίδει με ακρίβεια διάφορα ρυθμικά σχήματα ως προς το χρόνο και το ρυθμό.

Τομέας Μουσικού Θεάτρου
Κύκλος μαθημάτων για παιδιά Νηπιαγωγείου -Δημοτικού.
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι ελάτε να φτιάξουμε μια παράσταση,…διαφορετική από τις άλλες … δεν έχει λόγια μόνο τραγούδια… θα γελάσουμε και θα συγκινηθούμε, θα προβληματιστούμε θα μάθουμε τραγούδια που δεν ξέραμε , θα φτιάξουμε τραγούδια…

Στόχος μας το παιδί να ανακαλύψει και να εκφράσει τις δημιουργικές του ικανότητες ,να καλλιεργήσει τις σχέσεις του με την ομάδα και το ευρύτερο περιβάλλον , να αναπτύξει ελευθερία έκφρασης, πρωτοβουλία και αίσθημα ευθύνης και να εκτονωθεί με την κίνηση και το λόγο ,να καλλιεργηθεί πολιτιστικά και αισθητικά κατανοώντας την τέχνη της μουσικής και του θεάτρου.

Μουσική Τεχνολογία Προγράμματος
Οι σπουδές στη Μουσική Τεχνολογία αφορούν συνθέτες, εκτελεστές μουσικών οργάνων, ηχολήπτες αλλά κι ανειδίκευτους σπουδαστές οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για να υλοποιήσουν τις μουσικές τους ιδέες. Το πρόγραμμα σπουδών Μουσικής Τεχνολογίας του Κέντρου Μουσικών Σπουδών Δήμου Ιεράπετρας είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει στους σπουδαστές του να εργαστούν άμεσα με σύγχρονα μηχανήματα και προγράμματα (hardware και software) χωρίς ιδιαίτερες προηγούμενες μουσικές ή τεχνολογικές γνώσεις.

Β) ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Δημοτική Φιλαρμονική
Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας υποστηριζόμενη πλέον και από το Κέντρο Μουσικών Σπουδών , συνεχίζει αδιάκοπα και με το ίδιο μεράκι το σημαντικό έργο της, εκπαιδεύοντας σπουδαίους μουσικούς. Στο νέο χώρο της σε δημοτικό κτήριο επί της Πλατείας Κανουπάκη, παρέχει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε όργανα μπάντας και υποστηρίζει με την παρουσία της πλήθος τοπικών εκδηλώσεων με πλούσιο και ποικίλο ρεπερτόριο.

Μπαντίνα.
(Φιλαρμονική για παιδιά με Δωρεάν φοίτηση)
Στην Μπαντίνα, ένα φυτώριο εκκολαπτόμενων μουσικών, μπορούν να εγγραφούν παιδιά-μαθητές όλων των τάξεων μέχρι το Λύκειο. Τα παιδιά μαθαίνουν μουσική (βασικά θεωρητικά, ανάγνωση παρτιτούρας κ.α. ) και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκμάθηση πνευστού ή κρουστού οργάνου μέσα από την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών.

Η Μπαντίνα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις, και υψηλών απαιτήσεων εμφανίσεις. Για πρώτη φορά στοχεύουμε στην δημιουργία ενός αγαπητού ευέλικτου, νεανικού, ποιοτικού και χαρούμενου μουσικοί σχήματος με παιδιά

Γ) ΧΟΡΩΔΙΕΣ

Παιδική – Νεανική χορωδία (από 10 έως 16 ετών).
Η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας προσφέρει στα παιδιά τις βάσεις για να αναπτύξουν μια σωστή τεχνική στο τραγούδι. Μέσα από την χορωδία τα παιδιά διευρύνουν τις γνώσεις και τα ακούσματα τους στον κόσμο της πολυφωνικής μουσικής. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που προσφέρει είναι η ένταξη των παιδιών σε ένα κοινωνικό σύνολο μέσω της πολυφωνικότητας. Η χορωδία συμμετέχει σε ποικίλες εκδηλώσεις του Δήμου, καθώς επίσης οργανώνει και δικές της δραστηριότητες . Κατά την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς οργανώνει ακροάσεις , ώστε να εισέρχονται ετησίως νέα μέλη.

Μικτή Χορωδία ( από 17 ετών…)
Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας είναι ένα μουσικό σύνολο που απευθύνεται σε ενήλικα άτομα που αγαπούν την μουσική και το τραγούδι.

Όσοι πιστεύουν ότι έχουν φωνητικές ικανότητες, και όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν και με άλλους συμπολίτες μας μπορούν να γίνουν μέλη της ( μετά από ακρόαση). Η Χορωδία φιλοδοξεί να αναπτύξει ένα ευρύ ρεπερτόριο καλύπτοντας διάφορα είδη μουσικής.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
ΡΕΝΤΖΕΓΙΟΒΑ ΑΛΕΝΑ Καθηγήτρια Μουσικής (Πιάνο)
ΝΟΤΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Καθηγήτρια Μουσικής (Πιάνο)
ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗ ΣΟΦΙΑ Καθηγήτρια Μουσικής (Πιάνο)
ΚΑΝΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Καθηγητής Μουσικής (Κιθάρα)
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Καθηγητής Μουσικής (Κιθάρα)
ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Καθηγητής Θεωρητικών-Κιθάρας
ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΗΛΙΑΣ Καθηγητής Ακορντεόν- Αρμονίου
ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ ΕΥΑ Πτυχιούχος ΑΕΙ Μουσικής –Διπλωματούχος Πιάνου (Δ/νση Μεικτής Χορωδίας)
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΤΖΕΝΗ Καθηγήτρια Μονωδίας –Χορωδίας –Ωδικής ( Δνση Παιδικής – Νεανική Χορωδίας)
ΥΓΕΙΟΝΟΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Πτυχιούχος ΤΕΙ Παραδοσιακής Μουσικής
ΜΠΕΛΙΒΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Δάσκαλος Παραδοσιακών Οργάνων
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δάσκαλος Ούτι
ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Πτυχιούχος Μουσικής Τεχνολογίας
ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ Δασκάλα Μουσικού θεάτρου και Μουσικής προπαιδείας.
ΛΑΣΗΘΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Μουσικό Θέατρο.
ΦΟΥΡΛΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Αρχιμουσικός (ξύλινα – χάλκινα όργανα ,Ντράμς- Τύμπανα)
ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ Καθηγήτρια Μουσικής (Φλάουτο)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ Παράρτημα Μουσικής Σχολής
Κτήριο παιδικού σταθμού Μακρύ Γιαλού (Πρώην Δημοτικού Σχολείου).
Διδάσκονται:  Πιάνο, Κιθάρα ( Κλασική , Συνοδείας, Λαϊκή), Αρμόνιο , Ακορντεόν, Παραδοσιακά Όργανα ( Λύρα, Λαούτο Μαντολίνο) ,Υποχρεωτικά Θεωρητικά Γκρούπ- (Θεωρία Σολφέζ-Μουσική ορθογραφία) , Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά 3- 6 ετών (γκρούπ) – Μουσικό Θέατρο (Γκρούπ).

2) ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Οδός Αγ. Γεωργίου εγγραφές στην γραμματεία του εικαστικού εργαστηρίου και στο τηλέφωνο 2842022334 κατά τις εργάσιμες ημέρες 9.00π.μ. – 2.00 μ.μ.

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας μέσα από την πολυετή πορεία του προσφέρει ένα σπουδαίο έργο στην καλλιέργεια και προώθηση της εικαστικής παιδείας. Στεγάζεται σε οίκημα επί της οδού Αγ. Γεωργίου και λειτουργεί με την ευθύνη της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Στελεχωμένο με αξιόλογους εικαστικούς προσφέρει μεγάλη γκάμα μαθημάτων εικαστικής έκφρασης μέσα από τα οποία οι σπουδαστές αναπτύσσουν τη δημιουργική τους φαντασία , οξύνουν την παρατηρητικότητα , αποκτούν προσωπικό αισθητικό κριτήρια και καλλιεργούν έμφυτες ή επίκτητες ικανότητες και δεξιότητες.

Με την αξιοποίηση του χώρου στο Τζαμί για την οργάνωση εκθέσεων , το Εικαστικό εργαστήρι συμμετέχει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές , στην διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Λειτουργούν Τμήματα:
ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ / ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
6-9 ετών
9-12 ετών
12-15 ετών
Για εφήβους και νέους και για ενήλικες.

ΤΜΗΜΑ ΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ
ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ στο γυαλί
ΦΑΓΙΟΥΜ

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
JANOWSKA SYLVIA Ζωγράφος
ΔΑΤΣΕΡΗ ΣΟΦΙΑ Ζωγράφος
ΝΤΑΝΤΗ ΙΩΑΝΝΑ Εικαστικός
ΤΖΑΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κεραμίστας – Γλύπτης
ΛΕΛΕΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ Αγιογράφος

3) ΣΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
εγγραφές στο τηλέφωνο 6932901284
Το σκάκι είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι στρατηγικής, που προάγει τον τρόπο σκέψης των μαθητών, εξασκεί τη μνήμη, ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση, την τακτική και την ανάλυση, επιτυγχάνοντας έτσι «άσκηση του νου» για τους παίκτες. Το σκάκι είναι ωστόσο και ένα ενδιαφέρον διασκεδαστικό παιχνίδι, ενώ η τεχνική και η γνώση του συνοδεύουν το μαθητή στην μετέπειτα ζωή του. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους (με εκμάθηση κινήσεων και βασικών αρχών στρατηγικής), αλλά και σε προχωρημένους, οι οποίοι θα προχωρήσουν ανάλογα με το επίπεδό τους. Όλοι οι μαθητές συμμετέχουν σε σκακιστικούς αγώνες. Στεγάζεται στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
ΚΑΣΣΑΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Καθηγητής Σκακιού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ