Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον υπουργό Παιδείας για τα ΤΕΙ

«Οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από την Κυβέρνηση βλάπτουν τα συμφέροντα του Δήμου Ιεράπετρας» δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες οι δύο βουλευτές του νομού κ.Εμμανουήλ Θραψανιώτης και κ.Ιωάννης Πλακιωτάκης, η αντιπεριφερειάρχης κα. Πελαγία Πετράκη και όλοι οι Δήμαρχοι του νομού Λασιθίου εκφράστηκε για ακόμα μία φορά η ανησυχία για το μέλλον των ΤΕΙ Λασιθίου και ζητήθηκαν διευκρινίσεις επί των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρθηκε στο ιστορικό της διακοπής της λειτουργίας του ΤΕΙ Ιεράπετρας, παρέθεσε τις κατά καιρούς συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς κ. Μπαλτά και κ. Φίλη, τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί και το σύνολο των προσπαθειών, των ενεργειών και των συναντήσεων για την επαναλειτουργία του ΤΕΙ της Ιεράπετρας.

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης:

«Για ακόμα μία φορά δεν παίρνουμε ξεκάθαρη απάντηση από την Κυβέρνηση.

Η μεγάλη χρονοκαθυστέρηση και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα βλάπτουν τα συμφέροντα του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Υπουργός Παιδείας επιθυμεί να διαμορφώσει τον χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη είναι δική του πολιτική ευθύνη.

Αυτό που έχει ουσιαστική σημασία είναι να υλοποιήσει η Κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της ώστε να επαναλειτουργήσει το ΤΕΙ στην Ιεράπετρα και να μας ενημερώσει με σαφές χρονοδιάγραμμα για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Λασιθίου.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ