Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη για τους παιδικούς σταθμούς

Χιλιάδες παιδιά και φέτος θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας

σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, που ζήτησε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός.

 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε τις υποσχέσεις που μοίραζε το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας από το συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και την υπόσχεση της υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δημιουργία 400 παιδικών σταθμών το 2018. Τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική διότι υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο εισιτήριο του voucher μόλις 93.611! Πρόσθεσε ότι ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση.

Κάλεσε την κυβέρνηση τώρα να λάβει μέτρα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων των παιδιών αλλά και για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς. 

Η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλισμένες θέσεις για τα παιδιά και βάζει τους γονείς να τρέχουν σαν τρελοί να βρουν θέση σε παιδικούς σταθμούς, σχολίασε ο Μανώλης Συντυχάκης και επισήμανε ότι είναι ανεπαρκής η χρηματοδότηση προς τους δήμους και μάλιστα δόθηκε χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια.

Ανέφερε ότι οι δομές παραμένουν συρρικνωμένες και ελλειμματικές και πολλές φορές σε ακατάλληλα κτίρια σημειώνοντας ότι και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφήρμοσε την ίδια πολιτική με εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς σημείωσε ότι είναι κατάντια οι πλειοψηφία των εργαζομένων να είναι συμβασιούχοι που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και ανταμείβονται με εργασιακή ομηρεία.

Όλες οι παρεμβάσεις του Μ. Συντυχάκη

https://www.youtube.com/watch?v=nz8SzK6FFws

https://www.youtube.com/watch?v=AFWZ0Sl46B0

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ