ΣΕΤΕ: Ως και 2 εκατ. επιπλέον τουρίστες στην Ελλάδα φέτος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο, το 2018, θα είναι μία ακόμη θετική χρονιά για τον τουρισμό παρά την άνοδο της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Βόρειας Αφρικής.

Η Ελλάδα, την ίδια στιγμή, εμφανίζεται να έχει κατοχυρώσει τη θέση της ως παγκόσμιου προορισμού, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ Ιntelligence, συγκαταλέγεται ήδη στο top 10 προορισμών που προτιμούν οι ταξιδιώτες, από τις 16 μεγαλύτερες τουριστικές αγορές. Εξαίρεση αποτελούν οι ΗΠΑ, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση, και η Ρωσία, όπου βρίσκεται στην 11η θέση.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα βρίσκεται στο top 5 προορισμών της Μεσογείου για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το σύνολο των μεγάλων αγορών, με μόνη εξαίρεση τη Ρωσία.

Το θετικό φετινό κλίμα επιβεβαιώνεται από τα 3,5 εκατ. επιπλέον αεροπορικές θέσεις που έχουν προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι, οι οποίες οδηγούν παράγοντες του χώρου στην εκτίμηση πως θα αποτυπωθούν σε 1 έως 2 εκατ. επιπλέον επισκέπτες φέτος.

Ενδεικτικά, οι προγραμματισμένες θέσεις από τη Γερμανία σημειώνουν αύξηση 45%, με τον μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο της χώρας, TUI, να εκτιμά ως πιθανότερο σενάριο μια αύξηση της τάξης του 15% των Γερμανών τουριστών το 2018 στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εντόπισε ως μεγαλύτερη απειλή αυτή τη στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό, τις γεωπολιτικές εξελίξεις, επισημαίνοντας πως οι αναφορές σε ό,τι έχει να κάνει με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις προσφέρονται για σπέκουλα, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί πολλαπλά και από διάφορους.

Πηγή: businessnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ