Σε απόγνωση οι πληγέντες αγρότες αναζητούνται τρόποι για άμεση βοήθεια από το κράτος (Ηχητικό)

Για την διεκδίκηση άμεσων αποζημιώσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου παρέπεμψε στον ΕΛΓΑ, ο οποίος όμως δεν καλύπτει όλες τις ζημιές, ούτε όλους τους αγρότες μιας και είναι λίγοι πια οι ασφαλισμένοι, και συγχρόνως δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα. Συναντήσεις επί των συναντήσεων στην Ιεράπετρα προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι και να διεκδικηθεί άμεση βοήθεια για τους πληγέντες από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας τις προηγούμενες εβδομάδες με τους θυελλώδεις ανέμους.

Μετά και τη σύσκεψη στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη νέα συνάντηση στο Δημαρχείο, ενώ όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχαλάκης τις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστεί εκ νέου σύσκεψη στην Ιεράπετρα στην οποία και θα παρευρίσκετε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ώστε να αποφασιστεί πως φορείς και αγρότες της περιοχής θα δράσουν περαιτέρω για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Ο ίδιος επεσήμανε, στον Planet 90,6 ότι εάν χρειαστεί οι αγρότες μπορεί να προβούν και σε κινητοποιήσεις και να κατέβουν στους δρόμους προκειμένου να διεκδικήσουν την έκτακτη οικονομική βοήθεια αλλά και για να πιέσουν για άλλη μια φορά στο θέμα της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους για το οποίο και βρίσκονται σε αναμονή. Οι αγρότες δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, και αν δεν δικαιωθούν στα αιτήματα τους, ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μανόλης Μιχαλάκης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ