Πιλοτικά στο κέντρο της Ιεράπετρας η ελεγχόμενη στάθμευση – Τι αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (Ηχητικό)

Πιλοτικά στο κέντρο της Ιεράπετρας η ελεγχόμενη στάθμευση – Τι αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λουτσέτης Εμμανουήλ για το οικόπεδο Μίνως, Έλλειψη νερού, Κανονισμό κοινοχρήστων χώρων, παραλιακό μέτωπο, Θεμέλιος λίθος στο 7ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Το κύριο θέμα το οποίο από τώρα απασχολεί την υπηρεσία ύδρευσης και άρδευσης του δήμου είναι της λειψυδρίας ειδικά στις ανατολικότερες περιοχές του Δήμου. Ο κ. Μανόλης Λουτσέτης ανέφερε στο Planet 90,6 πως η παρατεταμένη ανομβρία έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα και ήδη αναζητούνται λύσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι, ιδικά στις περιοχές με τις ξενοδοχειακές μονάδες, όπου παράλληλα το νερό από τις πηγές χρησιμοποιείται από κοινού για την άρδευση όσο και για την ύδρευση, από τον Αι Γιάννη μέχρι την περιοχή του Μακρύ Γιαλού. Η γεώτρηση στην περιοχή του Αι Γιάννη που σύντομα θα διανοιχθεί ενδέχεται να δώσει μια λύση στο πρόβλημα, εφόσον όμως περιοριστούν και οι σπατάλες στο νερό ύδρευσης και άρδευσης. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην έγκριση χρηματοδότησης για τη μελέτη που αφορά την εγκατάσταση ηλεκτρονικού δίκτυο στο υπάρχων δίκτυο ύδρευσης της πόλης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και έχει σκοπό τον άμεσο έλεγχο κάθε σημείου δικτύου για τον περιορισμό διαρροών. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 867.000 ευρώ, και θα συμμετάσχουν άλλοι 70 δήμοι της υπόλοιπης Ελλάδας. Άλλη μια μελέτη η οποία επίσης έχει εγκριθεί και σύντομα προχωρά προς υλοποίηση, είναι η ανάπλαση του οικοπέδου Μίνως. Όπως ανέφερε ο κ. Λουτσέτης, ο διαγωνισμός έληξε και αφού επιλεγεί ο εργολάβος, οι εργασίες στο έργο θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα.

Ο ίδιος επεσήμανε, στον Planet 90,6 για δύο θέματα που εδώ και καιρό είναι σε εκκρεμότητα και θα εφαρμοστούν στο αμέσως προσεχώς διάστημα στην Ιεράπετρα, και αυτά είναι, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, που μετά την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας, και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας αρχίζει η εφαρμογή του, πιλοτικά, σε μια από τις τρεις ζώνες που έχουν προβλεφθεί, και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης, που αν αποδειχτεί αποτελεσματικό, στη συνέχεια θα επεκταθεί η εφαρμογή του και στα άλλα σημεία της πόλης. Επίσης προσεχώς θα παρουσιαστεί ο κανονισμός λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων για εμπορικές επιχειρήσεις σε πεζόδρομους και πλατείες στα τραπεζοκαθίσματα, ο οποίος με τις όποιες δυσκολίες συντάχθηκε και θα γίνει η παρουσίασή του.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης, αναφέρθηκε και στα εν εξελίξει έργα της Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δήμο Ιεράπετρας, με πρώτο την «Διαμόρφωση οδού Ουρανίας Παπαϊωάννου»

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μάνος Λουτσέτης