Παρουσιάζεται την Τετάρτη 08 Αυγούστου η παράσταση «Καπετάν Μιχάλης» με τον Νίκο Βερλέκη

Ο Νίκος Βερλέκης σκηνοθετεί την παράσταση και ερμηνεύει μοναδικά το θρυλικό ρόλο του Καπετάν Μιχάλη, ένας ρόλος που του είναι οικείος αφού τον έχει ενσαρκώσει ξανά το 2007 με σκηνοθέτη τον Γιάννη Βόγλη.

«ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ»

Ο ταλαντούχος και καταξιωμένος ηθοποιός και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους μας, κ. Νίκος Βερλέκης μίλησε στον Planet 90,6 για την Παράσταση «Ο Καπετάν Μιχάλης», στην οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, τη συνεργασία του με τον Δήμο Ιεράπετρας και το Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙΝΩ.ΠΩΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας, τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, καθώς επίσης το θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει και τα επόμενα του σχέδια

Ο «Καπετάν Μιχάλης»

Είναι μια μεγάλη παραγωγή, με συνολικά 25 άτομα, ηθοποιούς και συντελεστές «ένα δύσκολο και τολμηρό εγχείρημα». Η ομάδα αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς αλλά και ηθοποιούς από την Αθήνα. Ήταν «μια μεγάλη πρόκληση» όπως μας λέει «Ήθελα πάντα να κάνω μια παράσταση στην Κρήτη» και τελικά του δόθηκε η ευκαιρία.

Ο Νίκος Βερλέκης  σκηνοθετεί την παράσταση και ερμηνεύει μοναδικά το θρυλικό ρόλο του Καπετάν Μιχάλη. Πολυπληθής θίασος ζωντανεύει πιστά, καθαρά τους ήρωες του Καζαντζάκη, ενώ η Λύρα, το λαούτο και το τραγούδι επί σκηνής, πλαισιώνουν την παράσταση.
Τα αυθεντικά κοστούμια της παράστασης, μας τα παραχώρησε ευγενικά το Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε Κρήτης.
Μια που παράσταση που στέκεται με ευλάβεια και σεβασμό,  στο επικό μυθιστόρημα της Κρήτης, που είναι ένας ύμνος στον αγώνα για το χρέος, για την ελευθερία.

Ένα από τα αγαπημένα έργα του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Καπετάν Μιχάλης» απολαμβάνουμε θεατρικά, αυτό το καλοκαίρι. «Καπετάν Μιχάλης» από τα τελευταία έργα του Νίκου Καζαντζάκη θα ανέβει την Τετάρτη 08 Αυγούστου στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας στις 21.30 το βράδυ.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Νίκος Βερλέκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ