Παραμένει στην προεδρία του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας ο κ. Μανόλης Παπαδάκης (Ηχητικό)

Ο νυν πρόεδρος κ. Μανόλης Παπαδάκης, συνεχίζει στη θέση του προέδρου στο νέο ΔΣ του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας μετά και την πρώτη γενική συνέλευση των 54 εκλεκτόρων στις εκλογές του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, και μετά την εσωτερική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου 7μελούς Δ.Σ. που κέρδισε την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του σώματος των εκλεκτόρων. Το συμβούλιο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να συσταθεί σε σώμα.

Ο κ. Μ. Παπαδάκης ευχαρίστησε και όσους τον στήριξαν, αναφέροντας πως από την διαδικασία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι γιατί το νερό δεν έχει χρώμα. Ο ΤΟΕΒ βγαίνει κερδισμένος μιας και αναδείχτηκαν έργα που χρειάζονται για βελτίωση, καθώς και για νέα. Νιώθουμε την ευθύνη ότι πρέπει να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα το αρδευτικό νερό, και να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τον εμπλουτισμό του ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών. Με τη στήριξη του Δήμου, της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους, που έχει την ευθύνη της κατασκευής των έργων τα οποία έχουν ωριμάσει και περιμένουν τη δημοπράτηση τους είπε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μ. Παπαδάκης. Ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας ανησυχεί εύλογα και θέλω να επαναλάβω ότι έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας στον ΤΟΕΒ, και ότι το νερό θα μας φτάσει μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Σε σύγκριση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην υπόλοιπη Κρήτη, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ δηλώνει ότι παρότι η ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας τα δυο τελευταία χρόνια έχει δεχτεί τις λιγότερες βροχοπτώσεις, είναι σε καλύτερο επίπεδο, και ο ΤΟΕΒ έχει χρηματοδοτήσει την ανόρυξη δυο γεωτρήσεων στους Μύθους, από όπου σήμερα έρχεται καλής ποσότητα νερού και στην συνέχεια αναμιγνύεται με το νερό της Μαλάυρας. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τη Διεύθυνση Υδάτων και αν χρειασθεί με τη δική της έρευνα και μελέτη, θα προχωρήσουμε στη ανόρυξη και σε άλλες γεωτρήσεις, σε σημεία που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί.

Τους επόμενους μήνες έως τον Αύγουστο αναμένεται η δημοπράτηση της προσαγωγού διώρυγας, ένα πολυαναμενόμενο έργο για την περιοχή δημοπρατείται. Από εκεί και πέρα χρειάζεται να πιέζουμε στα Υπουργεία, διότι μην ξεχνάμε και την γνωστή γραφειοκρατία του Ελληνικού δημοσίου που είναι αίτια μεγάλων καθυστερήσεων στις δημοπρατήσεις έργων. Από εκεί και πέρα το νέο Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας πρέπει να ασχοληθεί και με τα συμπληρωματικά έργα τονίζει στον Planet90,6 ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μ. Παπαδάκης, που βρίσκονται σε καλό δρόμο. Ο ίδιος επεσήμανε στον Planet 90,6 ότι υπάρχει νερό μέχρι τον Δεκέμβρη χρειάζεται όμως συνετή διαχείριση.

Οριστικοποιήθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου της νέας προσαγωγού Διώρυγας Μυθών

Από τον Τ.Ο.Ε.Β. Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΟΜΕΔΙ οριστικοποιήθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου της νέας προσαγωγού Διώρυγας Μύθων η οποία θα δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες με προϋπολογισμό 18.000.000 ευρώ.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε ότι τα συμπληρωματικά έργα του Φράγματος Μπραμιανών συνολικής δαπάνης 75.000.000 ευρώ θα δημοπρατηθούν το επόμενο έτος.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μανόλης Παπαδάκης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ