Ο χαρακτηρισμός Natural του Σελάκανου σημαίνει προστασία. Υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας! (Συνέντευξη)

Δεν υπάρχει αμέλεια στο Σελάκανο. Είναι έγκλημα να ανάβω φωτιά μέσα στο δάσος και να την σβήνω με το πόδι μου και φεύγω; Που είναι η παιδεία; Ποιοι είναι οι κανόνες; Ποιος τηρεί τους κανόνες; Δυστυχώς κανείς! Ο χαρακτηρισμός Natural του Σελάκανου σημαίνει προστασία. Από ποιόν; Υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας! Αν ξαναγίνει κάτι ευθύνομαι και εγώ διότι βλέπω και δεν αντιδρώ.
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που έβαλε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελάκανου κα Δέσποινα Καπαράκη, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM.
Η κα Καπαράκη μίλησε για την υπάρχουσα κατάσταση με τους μελισσοκόμους, το γεγονός ότι κανείς από αυτούς δεν τηρεί τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας που ορίζει ο νόμος, όπως τα 200 λίτρα νερό που πρέπει να έχει στο μελισσόκηπο, τις απαραίτητες άδειες από το δασαρχείο, τις αποστάσεις που πρέπει να τοποθετεί τις κυψέλες από το δρόμο, τους κινδύνους που διατρέχει ο περιπατητής από τα σμήνη των μελισσών, για τις απειλές που έχουν δεχθεί άτομα, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, για τα παράνομα ενοίκια που εισπράττονται και πληρώνονται. «Ιδιοκτησιακό καθεστώς στο δάσος δεν υπάρχει. Δεν ευθύνεται μόνο αυτός που εισπράττει ενοίκια, ευθύνεται και αυτός που αποδέχεται το ενοίκιο. Δεν υπάρχει καμία νόμιμη ενοικίαση από κανένα».
Η κα Καπαράκη μίλησε για τις προσπάθειες του Συλλόγου να καταγράψει τους μελισσοκόμους που τοποθετούν μελίσσια στο Σελάκανο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πέρυσι σε ένα μήνα κατεγράφησαν 230 μελισσοκόμοι!
Μίλησε επίσης για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο κεντρικός δρόμος πρόσβασης στο Σελάκανο, για το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, για την ανύπαρκτη ασφάλεια λόγω έλλειψης προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε πολλά σημεία του δρόμου και μια σειρά προβλημάτων για τα οποία δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Ακολουθεί η συνέντευξη με την κα Δέσποινα Καπαράκη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ