Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM (Ηχητικό)

Στο θέμα του ΧΑΔΑ πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα και αποφύγαμε τον κίνδυνο προστίμων. Το κλείσιμο του ΧΑΔΑ έχει δημιουργήσει πρόβλημα και παρατηρείται το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης φυτικών υπολειμμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Γίνεται προσπάθεια από την αρμόδια υπηρεσία για τη συμμόρφωση του κόσμου. Για τις καταγγελίες του πόσιμου νερού, ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης μιλά στον Planet 90,6 ότι το νερό που καταλήγει στις οικίες των Δημοτών είναι κατάλληλο για πόση. Αυτό αποδεικνύεται από τις αναλύσεις που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες που σε τακτά χρονικά διαστήματα παίρνουν δείγματα προς ανάλυση. Ο έλεγχος δεν γίνεται από τις όποιες πηγές τροφοδοτούν τις δεξαμενές αλλά στο νερό που μετά την επεξεργασία που γίνεται.
Συνάντηση Περιφερειάρχη με Δημάρχους για την προετοιμασία υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ
Με βασικό ζητούμενο τη συνεργασία μεταξύ των Δήμων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Σητείας, ώστε από κοινού να κατατεθεί συνολική πρόταση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων», ολοκληρώθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, 7 Σεπτεμβρίου που αφορούσε την πορεία του προγράμματος που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα μετά από μεγάλη περίοδο καθυστέρησης. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά τους νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου, και περιοχές της Κρήτης ενταγμένες στην UNESCO, και όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μανόλης Λουτσέτης, αυτό που έγινε γνωστό είναι πως θα δοθούν από 10 εκατομμύρια ευρώ, σε κάθε νομό ενώ τα υπόλοιπα 10 θα μοιραστούν σε όλη την Κρήτη στις περιοχές UNESCO.
Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό είπε ο κ. Μανόλης Λουτσέτης, να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ των Δήμων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Σητείας, ώστε από κοινού να φανεί τι έργα θέλει ο κάθε Δήμος, και τι έργα υπάρχουν σε εκκρεμότητα και από εκεί και πέρα να γίνει γνωστό πως θα μπορέσουν να γίνουν οι κοινές προτάσεις. Προτεραιότητα για την Ιεράπετρα θα είναι η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της Ιεράπετρας, Γρα Λυγιάς-Στομίου, Μύρτους, αλλά και για τις ανατολικές πλευρές του Δήμου, όμως τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να δοθούν όλα για αναπλάσεις, υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις, για αποχετευτικά και υδρευτικά δίκτυα.
Στη σύσκεψη φάνηκε πως μετά από τρία χρόνια αναμονής για το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Περιφέρεια σκοπεύει άμεσα στην υλοποίησή του, και έτσι πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους, οι Δήμοι να έχουν λάβει την πρόσκληση και να έχουν καταθέσει προτάσεις για να αρχίζει από το νέο έτος.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μανόλη Λουτσέτη

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ