Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «Ανατολή» στην AgroExpo 2016 (Συνέντευξη)

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «Ανατολή»  συμμετέχει στην 1η Αγροτική έκθεση AgroExpo 2016 στο Μισεδάκειο στάδιο στην Ιεράπετρα. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αντώνης Ζαχαριαδάκης και ο γεωπόνος υπεύθυνος για τις πιστοποιήσεις κ. Γιώργος Λυρατζάκης μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM για την πορεία του συνεταιρισμού, για το μέλλον των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Ιεράπετρα, για τις ομάδες παραγωγών και για την φετινή καλλιεργητική χρονιά.

Συνεταιρισμός ΑΝΑΤΟΛΗ

Στην  Ιεράπετρα, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, σε μία περιοχή με μεγάλη παράδοση στην καλλιέργεια κηπευτικών, ιδρύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2000 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας ΑΝΑΤΟΛΗ, από μία ομάδα αγροτών – παραγωγών κηπευτικών της περιοχής, με σκοπό την ισότιμη συνεργασία και αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων μελών του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και προαγωγή τους, μέσω μιας συνιδιοκτήτης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Σήμερα ο αριθμός των μελών, που αποτελούν τον αγροτικό συνεταιρισμό, ξεπερνά τους 200 με άριστη συνεργασία μεταξύ τους, γεγονός που έχει οδηγήσει την ΑΝΑΤΟΛΗ να θεωρείτε ένας από τους κορυφαίους συνεταιρισμούς του κλάδου στην Ελλάδα.

Ο συνεταιρισμός αποσκοπεί, με την ισότιμη συνεργασία και την αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και προαγωγή των μελών του μέσα σε μια συνιδιοκτήτη επιχείρηση.

anatoli-proionta-1

Για την επίτευξη των στόχων του, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΝΑΤΟΛΗ έχει αναπτύξει ένα σύνολο δραστηριοτήτων οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα από την παραγωγή των προϊόντων, την μεταποίηση έως και την παράδοση τον τελικό καταναλωτή, παρέχοντας παράλληλα στα μέλη του υψηλή τεχνογνωσία και όλα τα απαραίτητα γεωργικά εφόδια όπως λιπάσματα, αρδευτικά συστήματα, ωφέλιμα έντομα κ.τ.λ.

Ο συνεταιρισμός στεγάζεται σε νέες, σύγχρονες, ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις που καλύπτουν 1300 m2, στις οποίες περιλαμβάνονται χώροι παραλαβής, επεξεργασίας, τυποποίησης και αποθήκευσης καθώς και τα γραφεία του προσωπικού.

anatoli-proionta-3

Ο συνεταιρισμός ΑΝΑΤΟΛΗ είναι πιστοποιημένος  βάση των προτύπων GLOBAL GAP,  AGRO 2.1 & 2.2,  ISO 22000,  ISO 9001, ΙFS, BRC και CRETACERT. Η εφαρμογή και πιστοποίηση προγραμμάτων ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και συστημάτων ποιότητας καθώς και η υψηλής τεχνογνωσίας προσφορά υπηρεσιών από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής κατά 10-12 % ετησίως.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Ζαχαριαδάκη και Λυρατζάκη.

giakoumakis-zaxariadakis-16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ