Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Με απόφαση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, απαγορεύεται η διέλευση από την χερσαία ζώνη όλων των οχημάτων καθώς και των πεζών λόγο των εργασιών που εκτελούνται τον τελευταίο μήνα, ανέφερε στον Planet90,6 ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Ιεράπετρας κ. Αντώνης Πετράς. Ο ίδιος επεσήμανε, πως στην περιοχή του Αφέντη Χριστού κάτω μεράς και σε όλο το μήκος, έχει γίνει εργοτάξιο προκειμένου να τοποθετηθούν καινούρια μπλόκα «αστερίες» και νέες δέστρες, ώστε να κλείσουν τα  σπηλαιώματα που δημιουργήθηκαν από τα θαλάσσια κύματα των τελευταίων χρόνων. Το έργο είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί τους επόμενους 6 μήνες, και η απαγόρευση πεζών και οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο ήταν απαραίτητη για την προστασία των πολιτών από τις εργασίες. Όπως σημειώνει ο κ. Α. Πετράς, αναμένεται να έρθει και πλωτός γερανός για να μετακινήσει τα υπάρχοντα μπλόκα και να τα επανατοποθετήσει μαζί με τα καινούρια που κατασκευάζονται. Στο τέλος των εργασιών θα έχουμε ένα ασφαλές λιμάνι, και αν ευοδωθούν οι προσπάθειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας θα έχουμε μια νέα καλύτερη πλύστρα, νέο τρέιλερ για μεγάλα σκάφη, πλωτές προβλήτες εντός λιμένα. Ο κ. Α. Πετράς, ενημέρωσε και για τα δρομολόγια προς τη νήσο Χρυσή με τις δυο κατηγορίες ημερόπλοιων που έχουν αρχίσει τις πλόες, και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά στην επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Και φέτος ο Νομός Λασιθίου συγκαταλέγεται στις περιοχές τις χώρας που ξεχωρίζουν και έχουν βραβευτεί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες.

Συνολικά 42 παραλίες στο Νομό Λασιθίου έλαβαν Γαλάζια Σημαία.

«Γαλάζιες Σημαίες» στην Ιεράπετρα. Οκτώ Γαλάζιες Σημαίες έλαβε φέτος ο Δήμος Ιεράπετρας, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».                                                              Πρόκειται για τις παραλίες: Αγιά Φωτιά, Αχλιά Σχινοκαψάλων, δημοτική παραλία Ιεράπετρας, Κουτσουνάρι / Kakkos Bay, Κουτσουνάρι- Άγιος Ιωάννης/ Sunshine Kreta & Sunshine Crete Village και Μύρτος. Εν όψει της τουριστικής περιόδου έχουμε τις καλύτερες παραλίες και τις ποιο καθαρές θάλασσες.

Ο κ. Α. Πετράς μίλησε και για το νέο συντριβάνι, που θα αποτελεί μια μικρή όαση δροσιάς από το Δ.Λ.Τ. Ιεράπετρας, στη πλατεία του προβλήτα ακριβώς δίπλα στην παιδική χαρά .

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Αντώνης Πετράς