Να μην δαιμονολογήσουμε τους μελισσοκόμους για ότι γίνεται στο Σελάκανο (Συνέντευξη)

«Πρέπει να δούμε συνολικά το θέμα και από την πλευρά των μελισσοκόμων και από την πλευρά των υπηρεσιών. Εικοσιέξι χρόνια  προσεγγίζουμε το θέμα. Να μην δαιμονολογήσουμε αποκλειστικά και μόνο το μελισσοκόμο για το ότι συμβαίνει στο Σελάκανο».  Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Μανόλης Μαυρουπλάκης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM.

O κ. Μαυρουπλάκης μίλησε για τις προσπάθειες προστασίας και ανάδειξης που έχει κάνει ο σύλλογος για το Σελάκανο και για τις προσπάθειες μαζί με μελισσοκομικούς συλλόγους της Κρήτης για την κατοχύρωση της ονομασίας «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

«Το καλοκαίρι του 2000 εντάξαμε την περιοχή του Σελάκανου και της Ψαρής Μαδάρας μέχρι την Νεραϊδογούλα στο πρόγραμμα Leader. Πεζοδρομήθηκαν και αναδείχθηκαν παλιοί μελισσόκηποι, μονοπάτια, πηγές με ποσό 30.000.000 δραχμές. Οργανώσαμε το 2Ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μελισσοκομίας και προωθήσαμε κατοχύρωση της ονομασίας «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» στο μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ. Κάναμε δεντροφύτευση 70 στρεμμάτων μετά την πυρκαγιά του 2009 που έγινε στα Μαθοκοτσανά. Φέτος τον Νοέμβριο σχεδιάζουμε αναδάσωση στην περιοχή του Σελάκανου».

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Μαυρουπλάκη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ