«Αποσπερίδα στο Τζαμί….με τον Νίκο Καζαντζάκη» εκδήλωση στο Τζαμί Ιεράπετρας την Κυριακή 30 Ιουλίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Μουσείων/Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας) εγκαινιάζει την πιλοτική δράση με τίτλο «Ιστορίες της Νύχτας», η οποία έχει στόχο, μέσω της εναλλακτικής προσέγγισης των αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων, τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων σε δημόσια μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία με χρονική διάρκεια μίας εβδομάδας (23-30 Ιουλίου 2017) και αφετηρία τη νέα Σελήνη του Ιουλίου (23 Ιουλίου).
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου στο πλαίσιο της πιλοτικής αυτής δράσης διοργανώνει στον περιβάλλοντα χώρο του Οθωμανικού Τεμένους Ιεράπετρας, την Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 20:30 το βράδυ, την ακόλουθη εκδήλωση:
«Αποσπερίδα στο Τζαμί….με τον Νίκο Καζαντζάκη»
Αφήγηση αποσπασμάτων έργων του Νίκου Καζαντζάκη (Αναφορά στο Γκρέκο, Καπετάν Μιχάλης, κ.ο.κ.) από την κα Πόπη Δασκαλάκη. Αυτοτελείς ιστορίες από τα παιδικά χρόνια του συγγραφέα, τόσο απλές και συνάμα τόσο πλήρεις διαχρονικών προβληματισμών και Κρητικού πνεύματος. Για όλες τις ηλικίες.
Μουσική επένδυση: 
Κρουστά, φωνή: Μαρία Γαλάνη
Λύρα – Φιαμπόλι: Παύλος Δασκαλάκης
Βιολί: Γιώργος Δασκαλάκης
Με την ευγενική υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας.
Αφίσα: Αριστομένης Θεοδωρίδης
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό: 28410 22462 – 28361- 90511
Υπεύθυνος: κ. Νίκος Πανουτσόπουλος (κιν. 6937098859).

Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Χρυσούλα Σοφιανού
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ