Νέο Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας, ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μπινηχάκης παραχώρησε συνέντευξη στον Planet 90,6 (Ηχητικό)

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, συνοψίζει τα οράματά του αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον στην ενίσχυση του Εμπορικού Συλλόγου και δίνει το στίγμα του Ελληνικού Εμπορίου. Οι δράσεις του Συλλόγου είναι συνεχείς με εκδηλώσεις συζητήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και απευθύνονται σε όλους. Η κατάσταση Εμπορίου και τις αγορά είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν και δεν επιτρέπει… πανηγυρισμούς. Η πραγματική οικονομία δοκιμάστηκε ποικιλοτρόπως και μειώθηκε δραστικά ως μέγεθος, μεταβλήθηκαν καταναλωτικές συνήθειες και επιχειρηματικές στρατηγικές, παγιώθηκε ένα αρνητικό κλίμα στην αγορά. Η εξασφάλιση της επόμενης ημέρας είναι το ζητούμενο κάθε εμπόρου. Ωστόσο ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει μάθει στο ρίσκο, και μπορεί να προσαρμόζεται στις μεταβολές της αγοραστικής κίνησης. Παρά το ασταθές τοπίο και τα αρνητικά δεδομένα στα χρόνια της κρίσης κράτησε ζωντανούς τους επιχειρηματίες της πόλης μάς και δίνη τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες. 

Δημιουργία Open Mall «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορείου» στην Ιεράπετρα

Η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, συνεχίζει την προσπάθεια για την οργάνωση του Ανοικτού Κέντρου Εμπόριο. Παρεμβάσεις που θα γίνουν στους δρόμους, η Ιεράπετρα θα χρηματοδοτηθεί με 1,5 εκατομμύριο ευρώ με το χαρακτήρα αστικών αναπλάσεων, όπως νέων πεζοδρομήσεων, τοποθέτησης πεζοφωτισμού, δενδροφυτεύσεων, ποδηλατοδρόμων και ποδηλατοστασίων, καθώς και «έξυπνες» δράσεις όπως παγκάκια με φωτοβολταικά, καθώς κλειστοί και ανοικτοί χώροι στάθμευσης. Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου το θέμα να προχωρήσει. Η ένταξη σε πρόγραμμα για τη δημιουργία Open Mall στη Ιεράπετρα και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας θα συζητηθεί στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι 28 Νοεμβρίου, προκειμένου να  εγκριθεί χρηματοδότηση.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα» είναι 100% επιδοτούμενο και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους η Επιμελητήρια να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων και οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου και δίνοντας ταυτότητα στην πόλη τους. Η συγκεκριμένη δράση επιβάλλει την κοινή συμμετοχή του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου ή σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής του Εμπορικού Συλλόγου του Επιμελητηρίου. Αυτοί οι δύο πρέπει να καταθέσουν μια κοινή πρόταση για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της εμπορικής περιοχής που θα επιλέξουν.

Ο ίδιος μίλησε και για το φετινό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που οι προετοιμασίες μαζί με το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας έχουν ξεκινήσει μετά την πρόσφατη συνάντηση που έγινε με συλλόγους και φορείς για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται. Στόχος είναι να διασκεδάσουν οι δημότες μικροί και μεγάλοι αλλά και όσοι βρεθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Ιεράπετρα, ώστε να στηριχτεί η τοπική οικονομία, και τα καταστήματα στην πόλη. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στην κεντρική πλατεία, φέτος θα στολιστούν δρόμοι που πέρυσι δεν είχαν στολιστεί καθώς και οι είσοδοι της Ιεράπετρας.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Βαγγέλης Μπινηχάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.