Μπαίνει στην τελική ευθεία για να εφαρμοστεί η μελέτη ΣΧΟΟΑΠ της πόλης (Ηχητικό)

Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για το ΣΧΟΟΑΠ συνέντευξη με τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας Μάνο Λουτσέτη

Επιτέλους μπαίνει στην τελική ευθεία για να εφαρμοστεί η μελέτη ΣΧΟΟΑΠ της πόλης της Ιεράπετρας, μετά από ταλαιπωρία 10 χρόνων και κωλυσιεργία λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και υπογραφών. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να παρουσιαστεί η υφιστάμενη κατάσταση του Γ.Π.Σ. αλλά και να γίνει ενημέρωση για το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τις αναθεωρήσεις. Στην συνάντηση η μόνιμη επιτροπή χωροταξίας πολεοδομίας του ΤΕΕ τμήμα Ανατολικής Κρήτης ενημέρωσε για τα θέματα: Γ.Π.Σ. Ιεράπετρας (πρώην ΣΧΟΟΑΠ) -ΣΧΟΟΑΠ Μακρύ Γιαλού-Τροποποιήσεις προβλήματα προοπτικές. Η μελέτη μπαίνει στο τελικό στάδιο για την εφαρμογή της που θα συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια ανάπτυξης της πόλης. Το ενδιαφέρον μεγάλο και μεγάλη προσέλευση στην συζήτηση στην Ιεράπετρα για τις αλλαγές (τροποποιήσεις ή αναθεώρηση) που θα μπορούσαν να γίνουν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ιεράπετρας και τη συγχώνευσή με αυτό του ΣΧΟΟΑΠ Μακρύ Γιαλού από μελετητές του τμήματος ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ. Ένα χαρακτηριστικό που βγήκε από την συζήτηση είναι οι χρήσεις γης ανάμεσα στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και τις τουριστικές μονάδες. Στις δύο αυτές δραστηριότητες προκύπτουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ήταν μια από τις κυριότερες αγωνίες που εκφράστηκαν είναι οι χρήσεις γης, δηλαδή το χωρταξικό της περιοχής, όπου συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα, κατοικίες με θερμοκήπια και ξενοδοχεία.  Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Μάνος Λουτσέτης, η επιτροπή ενημέρωσε για το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να γίνει κατανοητό τι αλλαγές μπορούν να γίνουν στο σχεδιασμό που υπάρχει, ενώ είναι αρκετά τα αιτήματα για αλλαγές που υπάρχουν είτε από φορείς της περιοχής είτε από ιδιώτες.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Λουτσέτης μίλησε και για τις εργασίες στα νέα φωτιστικά, και τον οδοφωτισμό που θα τοποθετηθούν στο κομμάτι του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας από το 3ο Γυμνάσιο έως το ξενοδοχείο Petra Mare. Στο σημείο κάτω από το 3ο Γυμνάσιο απομακρύνθηκε ο ξύλινος πεζόδρομος λόγω των φθορών που είχε υποστεί, ενώ θα γίνει συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων κάτω από το παραλιακό γυμναστήριο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών για τον Βιολογικό της Παχειάς Άμμου δήλωσε: «Μετά και τη σημερινή μου επίσκεψη στο έργο του βιολογικού της Παχειάς Άμμου είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την ορθότητα υλοποίησής του και την άρτια λειτουργία του. Καλώ λοιπόν τους κατοίκους της περιοχής να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύνδεσή τους στον βιολογικό προκειμένου να επωφεληθούν άμεσα του έργου»

Χωρίς νερό περιοχές της Ιεράπετρας τις τελευταίες μέρες που μένουν για ώρες χωρίς νερό σε διάφορες περιοχές μέσα και γύρω από την Ιεράπετρα κάτι που όπως φαίνεται δεν γίνεται τυχαία. Τα αιτία όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας αρμόδιος για θέματα Ύδρευσης-Άρδευσης Μ. Λουτσέτης, είναι προληπτικές διακοπές νερού στις οποίες η υπηρεσία ύδρευσης αποφάσισε να προχωρήσει τις τελευταίες μέρες με σκοπό να μην υπάρξει πρόβλημα με την αυξημένη ζήτηση που όσο βαδίζουμε στο καλοκαίρι όλο και αυξάνεται. Τα σπασίματα σε πολλά σημεία του δικτύου είναι καθημερινά, και αντιμετωπίζονται σε κάθε περίπτωση όπου και αν προκύπτουν, και ταυτόχρονα με την ξηρασία στην περιοχή να παρατηρείται ήδη, χαμηλή στάθμη στις γεωτρήσεις και δεξαμενές. Επίσης «προχωρά» και η μελέτη του νέου αγωγού που θα φέρνει νερό από τις πηγές της Σαρακίνας στην πόλη της Ιεράπετρας.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μάνος Λουτσέτης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ