Με όχι και τα καλύτερα αποτελέσματα στα ταμεία των εμπόρων της Ιεράπετρας έφθασαν στο τέλος τους οι θερινές εκπτώσεις (Ηχητικό)

Εμπορικός απολογισμός των θερινών εκπτώσεων 2018. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη πάλι εκπτώσεις με τις ενδιάμεσες. Δυστυχώς ούτε η τουριστική κίνηση βοήθησε το λιανεμπόριο.
Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και απολογισμού των θερινών εκπτώσεων έτους 2018, έκανε στον Planet 90,6 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης. Ο κόσμος αρκέστηκε στα απολύτως απαραίτητα, φθηνά και οικονομικά, παρά το ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων ήταν αρκετά υψηλά. Μείωση σε ποσοστό που αγγίζει το 10% χαρακτήρισε ο κ. Μπινιχάκης την εκπτωτική περίοδο του καλοκαιριού.
Με όχι και τα καλύτερα αποτελέσματα στα ταμεία των εμπόρων της Ιεράπετρας έφθασαν στο τέλος τους οι θερινές εκπτώσεις, που ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα στις αρχές Ιουλίου. Παρότι ο Αύγουστος, ήταν ο μήνας με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ακόμα και σε αυτόν τον «πολύβουο» μήνα, δεν κατάφεραν οι επιχειρήσεις, να καλύψουν τις εισπρακτικές απώλειες που είχαν καταγράψει από τους πρώτους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.
Ο τουρισμός αποτελεί μια από τις “ατμομηχανές” της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο μια πρώτη εκτίμηση για τα οφέλη που αποκομίζει το λιανικό εμπόριο από την άνοδο της τουριστικής δραστηριότητας, αποκαλύπτει ότι τα αποτελέσματα είναι “φτωχά”.
Με τα εισοδήματα των καταναλωτών να είναι κατά πολύ μειωμένα και με τη σκιά του ΕΝΦΙΑ και της υπερφορολόγησης να “βαραίνει” τον ελληνικό λαό, το καταναλωτικό κοινό φαίνεται να μην είχε τη δυνατότητα ούτε και σε αυτή την εκπτωτική περίοδο να καταναλώσει όπως παλιά και να προχωρήσει στις αγορές όλων εκείνων των ειδών που θα επιθυμούσε. Έτσι αρκέστηκε στα απολύτως απαραίτητα, φθηνά και οικονομικά, παρά το ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων ήταν αρκετά υψηλά.
Αλλάζουν ημερομηνία διεξαγωγής οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Ιεράπετρα
Την επιμήκυνση, ουσιαστικά της θερινής εκπτωτικής περιόδου αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε την πραγματοποίηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όχι το Νοέμβριο, όπως συνηθίζεται, αλλά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, δηλαδή, από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ