Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου (Ηχητικό)

Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γεώργιο Παραουλάκη και την Αντιπρόεδρο Σοφία Τσαγκαράκη, συναντήθηκε χτες, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή στο γραφείο του στο υπουργείο, παρουσία και του βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη, προκειμένου να του εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πρωτοδικείο Λασιθίου και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Η συζήτηση, η οποία εκτυλίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, επικεντρώθηκε στα ζητήματα της υποστελέχωσης της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Λασιθίου και της επιτακτικής ανάγκης για την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, η οποία καθίσταται επείγουσα για την ομαλή λειτουργία του Πρωτοδικείου με το νέο δικαστικό έτος, ενώ θίχτηκε και το θέμα της  θέσπισης κριτηρίων εντοπιότητας κατά τη διαδικασία των διορισμών σε μελλοντικές προκηρύξεις, καθώς και η ανάγκη επανασύστασης δεύτερης θέσης Προέδρου Πρωτοδικών.

Επιπλέον, εκτενής συζήτηση έγινε για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την κατάργηση των μεταβατικών εδρών του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου σε Ιεράπετρα και Σητεία, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 38 Ν. 4274/2014, καθώς, πέραν των δικηγόρων, υποχρεώνονται εκατοντάδες άνθρωποι-παράγοντες της δίκης, διάδικοι και μάρτυρες, να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα και την Σητεία προς Νεάπολη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους, χωρίς να υπάρχει ουδεμία πραγματική εξοικονόμηση πόρων. Αναπτύχθηκε διεξοδικά η ιδιαιτερότητα του Λασιθίου, ζητήθηκε η ανασύσταση των μεταβατικών εδρών του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στις έδρες των Ειρηνοδικείων Ιεράπετρας και Σητείας και η ειδική αντιμετώπισή του θέματος κατά αναλογία προς τις λοιπές νησιωτικές περιοχές, αίτημα στο οποίο ο κ. Υπουργός έδειξε κατανόηση και πρόθεση να ικανοποιήσει.

Στην συνέντευξη του, ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, δημοσιοποιεί τους άξονες παρέμβασης για κοινωνικά θέματα και ιεραρχεί τα προβλήματα και τους στόχους του Συλλόγου για το άμεσο μέλλον.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο Γεώργιος Παραουλάκης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ