Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ημερίδα Ιατρικού Τουρισμού στην Ιεράπετρα

Με άρμα το «Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας» και την Πρόεδρο του Ελένη Βλάσση η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ημερίδα Ιατρικού Τουρισμού στην Ιεράπετρα, το Σάββατο 13 Απρίλιου 2019, που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας με την κα Ελένη Βλάσση και η εταιρεία HMEDIC του κ. Γιώργου Φωτιάδη,  στο Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης (BIC of Crete), δίπλα από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιεράπετρα.

Συμπέρασμα της ημερίδας ήταν η πρόταση του αρμόδιου για το πακέτο του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνου Κουσκούκη για την προώθηση και ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ιεράπετρα.  «Εδώ έχετε την τύχη να υπάρχει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, που εδώ και πολλά χρόνια με την πολιτιστική του διπλωματία έχει κάνει διάσημη την Ιεράπετρα στα πέρατα του κόσμου. Αυτό το φεστιβάλ είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για αυτήν την επιτυχία. Εμείς οι αρμόδιοι του ιατρικού τουρισμού για την Ελλάδα θ’ ανέβουμε στο άρμα του φεστιβάλ που δημιούργησε η πρόεδρος του κα Ελένη Βλάσση, για να αναπτύξουμε τον ιατρικό τουρισμό στον Δήμο Ιεράπετρας και όπου οι δομές του μπορούν. Για να σας πω πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνουμε, είναι τα κέρδη που δημιουργεί ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα, που σήμερα φτάνουν στο ύψος των τριών δις ευρώ το χρόνο με τάση ανόδου για τα επόμενα χρόνια » τόνισε ο κ. Κουσκούκης.

Η επιτυχία και η σημαντικότητα απεικονίστηκε στην δημοσίευση του ΕΟΤ στην ιστοσελίδα του, που η ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα του.

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου , του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και συμπληρωματικής Ιατρικής.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης κ. Αριστείδης Στρατάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, εκ μέρους του Δημάρχου Ιεράπετρας κα Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Φραγκούλης, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος καθηγητής Γιάννης Ανδρουλάκης. Χαιρετισμό απέστειλε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Παρόν στην ημερίδα έδωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Θανάσης Χηνόπουλος, κ. Αργύρης Πανταζής, από τον ιατρικό κόσμο της Ιεράπετρας, εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων της Ιεράπετρας και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού.

Πριν τη επίσημη έναρξη της ημερίδας παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης παρουσίασαν οι Σχολές Χορού Δημήτρη Καπαράκη με τους μουσικούς Γιάννη και Γιώργο Παπαδάκη.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος επιστήμονες, επαγγελματίες του χώρου της υγείας, παράγοντες της τουριστικής αγοράς και τουριστικοί πράκτορες από την Κρήτη, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και ΟΤΑ, καθώς και δημοσιογράφοι.

Στόχος της ημερίδας, ήταν η ανάδειξη του τουρισμού υγείας στην Κρήτη, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα του νησιού σχετικά με αυτή την ιδιαίτερα σημαντική μορφή τουρισμού η οποία αποτελεί βασικό άξονα στη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, που υλοποιεί διεθνώς ο ΕΟΤ, για το 2019 -2020.

Η Κρήτη διαθέτει σήμερα άριστο επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό, υποδομές και υπηρεσίες, που οργανώνονται όλο και πιο δυναμικά, στον τουρισμό της  ευεξίας και στον ιατρικό τουρισμό, ενώ η επιλογή της Ιεράπετρας ως τόπου διεξαγωγής της ημερίδας αποσκοπεί στην προώθηση και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Λασιθίου ως προορισμό που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός σε συνδυασμό με τον γαστρονομικό και τον πολιτιστικό.

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.