Μετά το «δρόμο του μεταξιού» στην Κίνα η Γεραπετρίτισα Ελένη Βλάσση καλεσμένη από την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Μετά την Κίνα και τη πόλη Σιάν, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ του «δρόμου του μεταξιού», στο οποίο η Καλλιτεχνική Διευθύντρια

του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας Ελένη Βλάσση, που ήταν πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, έρχεται μια μεγάλη τιμή με επίσημη πρόσκληση από την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, την Ελευσίνα.

Με το βλέμμα στη διαμόρφωση των πολιτιστικών όρων ανάπτυξης της επόμενης δεκαετίας, η πρώτη Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» πραγματοποιείται από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στην Ελευσίνα,  για την  «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η κυρία Βλάσση στην τετραήμερη Συνάντηση που περιλαμβάνει ομιλίες Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου και καλλιτεχνών, ομάδες εργασίας, ενημερωτικά εργαστήρια, συναντήσεις δικτύωσης, θα μιλήσει για την συμβολή του πολιτισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ομιλία της αφορά το θέμα «Πολιτισμός φεστιβάλ και αυτοδιοίκηση»με κοινό επίσης διεθνώς διακεκριμένο, ευρωπαίους και έλληνες αυτοδιοικητικούς, πολιτιστικούς φορείς, πολιτικούς, θεσμικούς φορείς και  επιστήμονες.

Το 2021, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για τέταρτη φορά μετά την Αθήνα το 1985, τη Θεσσαλονίκη το 1997 και την Πάτρα το 2006. Η Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» έχει στόχο να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου, από τη μια μεριά, θεσμικών πολιτιστικών διοργανωτών, στελεχών  της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών, από την άλλη, καθώςκαι θεωρητικών και επιστημόνων.Ανοίγουμε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που αφορά στην αειφόρο πολιτισμική ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών της χώρας κατά την επόμενη δεκαετία, καθώς και στις καλές πρακτικές σε επίπεδο πολιτιστικής αποκέντρωσης.

Μέσα από αυτή την τετραήμερη Συνάντηση που περιλαμβάνει τρεις κεντρικές ομιλίες, δεκαοκτώ ομάδες εργασίας, συναντήσεις δικτύωσης και την «Καλλιτεχνική Παραγωγή από Μέσα», δηλαδή τις δράσεις που βρίσκονται σε μία ενδιάμεση περιοχή μεταξύ καλλιτεχνικού έργου και συζήτησης, γίνεται προσέγγιση σε ζητήματα πολιτικής του πολιτισμού, καλλιτεχνικής παραγωγής, θεσμικού πλαισίου, συνεργασιών, όπως επίσης και καλών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών πρακτικών.

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.