Μεγάλη συμμετοχή και ανανέωση που άγγιξε το 70% στις εκλογές του Επιμελητηρίου (Ηχητικό)

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Λασιθίου. Η συμμετοχή υπήρξε αυξημένη και την τρίτη ημέρα των εκλογών. Συγκεκριμένα, συνολικά στο νομό ψήφισαν 505 εκλογείς. Την πρώτη μέρα ψήφισαν στην Σητεία 91 εκλογείς, την Παρασκευή στην Ιεράπετρα 157 και στον Άγιο Νικόλαο 257. Στην προεδρία συνεχίζει ο Θωμάς Χαριτάκης που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Πιστεύω ότι δικαιώθηκε η επιλογή μας να ανοίξουμε την εκλογική διαδικασία προς Ιεράπετρα και Σητεία πέραν της καθιερωμένης διαδικασίας στην έδρα του Επιμελητηρίου μας στον Άγιο Νικόλαο, ήταν μια απόφαση της εκλογικής επιτροπής την οποία ευχαριστώ ιδιαίτερα που αποδέχθηκε το αίτημά μας αναφέρει στον Planet 90,6 ο κ. Θωμάς Χαριτάκης. Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους που συμμετείχαν στο ενωτικό μας ψηφοδέλτιο αλλά και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, ώστε να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Συγχαίρω τα νεοεκλεγέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εύχομαι να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία και μια γόνιμη θητεία προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας αλλά και της κοινωνίας μας γενικότερα, δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Ν. Χαριτάκης.

Οι επιμελητηριακές εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία. Μετά από 8 και πλέον χρόνια οικονομικής δυσπραγίας κι ύφεσης, οι επιπτώσεις είναι πλέον ορατές και στην τοπική οικονομία του Νομού Λασιθίου.
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση για τα Ελληνικά δεδομένα, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη χρονική διάρκεια, ένταση και σκληρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, υπερφορολόγηση, δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν χάσει το χαρακτήρα της αναλογικότητας, ανύπαρκτη τραπεζική χρηματοδότηση, φορολογία που είναι ανταποδοτικά μόνο ως προς το φαίνεστε, αποτελούν το μίγμα πολιτικής και το περιβάλλον όπου προσπαθεί να επιβιώσει το ελληνικό επιχειρείν.
Στο ρόλο του Επιμελητηρίου στη σύγχρονη εποχή αναφέρθηκαν στον Planet 90,6 ο υποψήφιος στο Τμήμα Εμπόρων κ. Γιώργος Γιακουμάκης, και o κ. Γιώργος Χατζάκης, υποψήφιος στον τομέα μεταποίησης, που υπογράμμισαν τη συμβολή του Επιμελητηρίου στο νομό Λασιθίου σε μία διαδρομή ετών, καταγράφοντας παράλληλα τον προσανατολισμό και τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και της πληροφόρησης. Ας αξιοποιήσουμε τα εργαλεία και την ενημέρωση που μπορεί το Επιμελητήριο να προσφέρει και να παρέχει για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακές δράσεις, να αξιοποιήσουμε προγράμματα για να μπορέσουμε με εξωστρέφεια να πάμε μπροστά. Προσδοκία μας η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας στο νομό Λασιθίου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Θωμάς Χαριτάκης