«Ματίας ο Πρώτος» της Άλκης Ζέη στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 8ο Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Ηχητικό)

Η Φανή Σύρπου παραχώρησε συνέντευξη στον Planet 90,6

Η Άλκη Ζέη, απ´ τις πιο αγαπημένες συγγραφείς μικρών και μεγάλων, «ζωντανεύει» και μεταφέρει στη σκηνή το έργο του σπουδαίου Πολωνού παιδαγωγού και παιδιάτρου Γιάνους Κόρτσακ, «Ματίας ο Πρώτος».
Ένα αντιπολεμικό παραμύθι που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και την παιδική αθωότητα. Ο Ματίας ο Α’ είναι ένα αντιπολεμικό κείμενο που μιλάει στην καρδιά κάθε θεατή και φαντάζει επίκαιρο στην εποχή μας όπως και σε κάθε εποχή εξάλλου, περιγράφει έναν κόσμο όπου τα παιδιά έχουν την εξουσία και επαναπροσδιορίζουν τί είναι σημαντικό και τί όχι, με πρώτη τους μέριμνα βέβαια, να καταργήσουν το πιο περιττό πράγμα στον κόσμο, τον πόλεμο. Το έργο έρχεται για να μας δείξει ότι το ιδανικό δεν υπάρχει ούτε στην παιδική καθημερινότητα, ούτε και στην ενήλικη ζωή. Θα σταματήσουμε άραγε να ονειρευόμαστε; Φυσικά και όχι! Το έργο εκθέτει με έξυπνους τρόπους, πώς πρέπει να κυνηγούμε τη γνώση για να φτάσουμε στη διεκδίκηση. Όλες οι περιπέτειες του Ματίας και της παρέας του ξεκινούν από την άγνοια για να φτάσουν στη γνώση. Ας μην ξεχνάμε ότι το έργο αυτό, μπορεί να είναι παιδικό αλλά μπορούν άνετα να το παρακολουθήσουν και οι μεγάλοι.
Μια παράσταση, γεμάτη μουσική, γρήγορη σκηνική δράση, χιούμορ αλλά και συγκίνηση, όπου παρακολουθούμε τον αγώνα των παιδιών να διορθώσουν τα λάθη των μεγάλων και να αλλάξουν τον κόσμο!!!
«Ματίας ο Πρώτος»
Της Άλκη Ζέη
Επιλογή έργου και σκηνοθετική επιμέλεια Φανή Σύρπου

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 η κ. Φανή Σύρπου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ