Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» (Ηχητικό)

Ο διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Ο Διεθνής Μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ένα μαθηματικό παιχνίδι που διεξάγεται από το 1993. Ο Πρόεδρος Φροντιστών Ν. Λασιθίου κ. Γιάννης Γερογιαννάκης, αναφέρει στον Planet 90,6 ότι είναι ένας διαφορετικός διαγωνισμός, που εστιάζει στο θέμα της σκέψης, στην ευφυΐα και ευτροφία. Στην εξεύρεση όχι απαραίτητα λύσεων των μαθηματικών με την έννοια των αριθμών αλλά των μοτίβων. Ο διαγωνισμός έχει μια άλλη μορφολογία, και που βάζει τα παιδιά να προβληματιστούν στο τι άλλο μπορεί να συναντήσουν στο μέλλον. Το «Καγκουρό», όμως, δεν είναι μόνο ένας ετήσιος διαγωνισμός. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει την γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί την σκέψη. Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.         Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων. Οι εγγραφές και η καταβολή της συνδρομής για συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνονται απευθείας στα Κέντρα Εξέτασης.

Όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Φροντιστηρίου Ορόσημο (τηλέφωνα επικοινωνίας : 2842024312– 6972919500 – 6978674884). Ο διαγωνισμός Μαθηματικής Ευφυΐας «Καγκουρό», θα πραγματοποιηθεί στο φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ (Γιαννακού 31 Ιεράπετρα) το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Γιάννης Γερογιαννάκης