Μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας και ελπίδας στο κοινό εορτασμό για τη Μάχη της Κρήτης και τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας και συνεργασίας για ένα καλύτερο μέλλον, έστειλε από τον Άγιο Νικόλαο, όπου συμμετείχε σήμερα στο κοινό εορτασμό για τη Μάχη της Κρήτης και τη Γενοκτονία των Ποντίων στο νομό Λασιθίου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

“Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να δίνουμε τον καθημερινό αγώνα για να μπορέσουμε να περάσουμε όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν και να ευελπιστούμε σ’ ένα καλύτερο αύριο”, δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.
Αναφορικά  με την αξία και τη σημασία της θυσίας των προγόνων μας για την προάσπιση της ανεξαρτησίας της Κρήτης και τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι “οφείλουμε όλοι μας να τιμούμε τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Τιμούμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν μέσα από τους αγώνες τους”.
Η τελετή κατάθεσης στέφανων πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των Ηρώων του Λασιθίου που βρίσκεται στη πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου στον Άγιο Νικόλαο. Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης, ενώ παραβρέθηκαν ακόμα η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικόλαου Αντώνης Ζερβός, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, Κομμάτων και Τοπικών Οργανώσεων.
Νωρίτερα εψάλη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγίου Νικολάου όπου για τη θυσία των ηρώων μίλησε η Φιλολογος Μαρία Κωστάκη.