Ν. Λυγερός: Η Κρήτη θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στα ενεργειακά, θα γίνει ενεργειακός κόμβος κι όχι μόνο πέρασμα (Ηχητικό)

«Η Κρήτη θα γίνει ενεργειακός κόμβος κι όχι μόνο πέρασμα. Θα δούμε επίσης ανάπτυξη του νότιου μέρους της με τη δημιουργία ενός ενεργειακού λιμανιού με τις υπηρεσίες του, αλλά επίσης και την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου», τονίζει σε συνέντευξη του, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6. ο στρατηγικός αναλυτής, ερευνητής, Νίκος Λυγερός.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η ελληνική ΑΟΖ έχει ύψιστη σημασία για την Ελλάδα και παίζει ένα ρόλο κλειδί στον ενεργειακό άξονα της Ανατολικής Μεσογείου για την Ευρωπαϊκή Ένωση»,
Ο κ. Λυγερός-σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο».
Με αφορμή την ομιλία με θέμα «Η ΑΟΖ και το μέλλον της Ιεράπετρας» ο κ. Λυγερός στη συνέντευξη του επισημαίνει ότι «η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Ελλάδας είναι η μοναδική δυνατότητα που έχουμε για ανάκαμψη της πατρίδας, διότι τα μεγέθη της είναι πολλαπλάσια από κάθε χρέος».
Παράλληλα, ο κ. Λυγερός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Κρήτη θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στα ενεργειακά μας και εκτιμά πως το νησί θα γίνει ενεργειακός κόμβος κι όχι μόνο πέρασμα.
Επίσης αναφέρθηκε στης εφαρμογές του φυσικού «ζεόλιθου», της συνιστώμενες δοσολογίες εφαρμογής ανά καλλιέργεια και γενικότερα στις θετικές επιδράσεις και προοπτικές του ζεόλιθου στην γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Νίκο Λυγερό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ