Έφυγε από τη ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέπνευσε στις 23:18 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του επήλθε από επιπλοκές πνευμονίας.

Ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος νοσηλευόταν από τις βραδινές ώρες της 17ης Νοεμβρίου στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ποιος ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1926 . Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης, αρχικά στον ανεξάρτητο σύλλογο Κολυμβητικός Όμιλος Γλυφάδας και από το 1949 στον Αχιλλέα Πατρών.

Φοίτησε στο Γυμνάσιο Πατρών, στη συνέχεια σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1954 μέχρι το 1975 άσκησε ενεργό δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Ο κ. Στεφανόπουλος διαδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 10 Μαρτίου 1995 στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες από το 1995 έως το 2005, οπότε και τον διαδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε να προσδώσει νέα αίγλη στο θεσμό του Προέδρου και να συγκεντρώσει πολύ μεγάλη δημοτικότητα από τον ελληνικό λαό.