“Κουβέντα να γίνεται” – “Santa…χιόνια” παράσταση από το ΚΔΑΠ Μουσικοκινητικής στις 20/12 στο θέατρο Μελίνα

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που δίνει ιδιαίτερη χαρά και ο Δήμος Ιεράπετρας προσφέρει ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους
Μεταξύ άλλων, το ΚΔΑΠ Μουσικοκινητικής του Δήμου Ιεράπετρας (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά) παρουσιάζει τη Παρασκευή 20/12, στις 18.45 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη το Μουσικο-θεατρικό δρώμενο «SANTA….χιόνια» της Μαρίας Κίτρα, το οποίο συνδυάζουν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μια παιδική θεατρική παράσταση που μπορούν να παρακολουθήσουν οι γονείς με τα παιδιά τους, την οποία επιμελείται η κ. Κυριακή Παντουβάκη, η οποία ήταν σήμερα στο στούντιο Planet.
Το ΚΔΑΠ σε συνεργασία με την ΕΔΙΚ Ιεράπετρας, παρακαλεί τον κόσμο, να δώσει το δικό του μήνυμα αγάπης και προσφοράς τη Παρασκευή, φέρνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα, αλλά και παιδικά παιχνίδια (σε καλή κατάσταση) ώστε να προσφερθούν στις ευπαθείς ομάδες από την ΕΔΙΚ. Η συλλογή θα γίνει στο φουαγιέ του θεάτρου.

Συζητήσαμε σήμερα για τον σημαντικό ρόλο των ΚΔΑΠ του Δήμου, που είναι δωρεάν για τα παιδιά και σταθήκαμε ιδιαίτερα στο ΚΔΑΠ Μουσικοκινητικής, που είναι ο τομέας της κ. Παντουβάκη.
«Η μουσική συνδέεται με τις πρώτες θετικές εμπειρίες των παιδιών, ενώ θεωρίες υποστηρίζουν ότι επιδρά στο έμβρυο επηρεάζοντας την ψυχολογία του. Η μετάδοση γνώσης που γίνεται μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία αποτελεί τον αρτιότερο τρόπο εκμάθησης για ένα παιδί.
Με τον όρο μουσικοκινητική αγωγή αναφερόμαστε στο συνδυασμό της μουσικής και της κίνησης και της γλώσσας (ομιλίας). Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη αγωγή, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, με στόχο να καλλιεργήσουν τις σωματικές, πνευματικές και ψυχικές τους ανάγκες.
«Η αξία της μουσικοκινητικής εκπαίδευσης είναι απεριόριστη και προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, εφοδιασμένα με ελευθερία έκφρασης, δημιουργικότητα, φαντασία και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Πάνω από όλα, όμως, η μουσικοκινητική αγωγή προσφέρει στο κάθε παιδί πραγματική ευχαρίστηση, ένα συναίσθημα χαράς, ικανοποίησης και ασφάλειας που το παιδί θα χαρίσει και θα μοιραστεί με την οικογένεια και τους φίλους του.
Τα μαθήματα μουσικοκινητικής στοχεύουν στην αίσθηση του χώρου και του χρόνου, τη γνώση του σώματος, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, στη ρυθμική αντίληψη και τη μουσική μνήμη. Η γλώσσα των ήχων επιτρέπει στο παιδί να εκφράσει τις συναισθηματικές του ανάγκες και να επικοινωνήσει με αυτό το μη λεκτικό τρόπο επικοινωνίας. Επίσης, μέσα από τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες το παιδί αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ενθουσιάζεται, αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση και την υπευθυνότητά του.
Επιπλέον, το παιδί έρχεται σε επαφή με βασικές μουσικές αρχές, όπως ο ρυθμός, η κίνηση, η μελωδία, το τραγούδι, ο χορός και η οργανογνωσία. Η κατανόηση, η ακρόαση, η δημιουργία και η εκτέλεση της μουσικής βελτιώνουν τις νοητικές λειτουργίες του παιδιού, συμβάλλουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη του και στην κοινωνικοποίηση του.»

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.