«Κουβέντα να γίνεται» – Pelagos Seaside Restaurant- Βραβείο καλύτερης ελληνικής κουζίνας – 10/4/19

Για ακόμη μια χρονιά το Pelagos Seaside Restaurant στο Coriva Beach Hotel στο Κουτσουνάρι απέσπασε βραβείο ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας στην Ελλάδα. Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2019 από το Αθηνόραμα έγινε την Τρίτη 2 Απριλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες. Στη Κρήτη βραβεύτηκαν συνολικά 10 εστιατόρια και ανάμεσα τους το Pelagos, το οποίο είναι και το μοναδικό στο Νομό Λασιθίου. Αυτό τιμάει τόσο τη περιοχή όσο και τη πόλη της Ιεράπετρας.

Για να απονεμηθούν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος χρειάστηκε να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την επικράτεια, δοκιμάζοντας και βαθμολογώντας χιλιάδες πιάτα σε εστιατόρια και ταβέρνες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι το Καστελόριζο. Στο πολύμηνο αυτό σαφάρι, οι γευσιγνώστες διαπίστωσαν ακόμα για μία φορά ότι η εθνική μας γαστρονομία ανεβάζει στροφές και ποιοτικά και δημιουργικά τόσο στην παραδοσιακή εκδοχή της όσο και στις σύγχρονες εκφάνσεις της.

Κουβεντιάσαμε στο στούντιο του Planet FM με δύο από τους ιδιοκτήτες τους εστιατορίου τους Αλέξη και Μάριο Τζορτζάκη που μοιράστηκαν μαζί μας τη μεγάλη τους χαρά. Όταν κάνεις κάτι με μεράκι και αγάπη το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Άλλωστε, όπως μας είπε και η σεφ του εστιατορίου Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, που είχαμε σε τηλεφωνική σύνδεση, αφού ήταν εκτός πόλεως «αυτό που μετράει είναι να είναι ευχαριστημένος ο πελάτης». Μια κοπέλα νέα, κατέκτησε με την αγάπη της για την ελληνική κουζίνα πολλά βραβεία και στο παρελθόν. Απ’ ότι μας είπε, από τα 65 εστιατόρια που βραβεύτηκαν υπήρχαν μόνο 4 γυναίκες σεφ με εκείνη να είναι η νεότερη. Το εστιατόριο Pelagos ήταν κάποτε μια ταβέρνα που σιγά σιγά ανέβηκε στο βάθρο των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας.

Η εθνική μας κουζίνα έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα έχει συμβάλει η πρωτογενή παραγωγή ελληνικών προϊόντων διατροφής και αυτό αναπτύσσει βέβαια και τον γαστρονομικό τουρισμό. Ιδιαίτερα στη Κρήτη που είναι πλούσια σε πρώτες ύλες αυτό παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Στη συζήτηση μας εισπράξαμε ακριβώς αυτό, αφού το Pelagos έχει πελάτες που έρχονται πολλές φορές μόνο για το φαγητό. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό και το χειμώνα προσαρμόζοντας το μενού στην εκάστοτε εποχή. Και μη ξεχνάμε, η αναβάθμιση ενός εστιατορίου είναι στενά συνδεδεμένη με τις απαιτήσεις των πελατών, αυτοί έχουν πάντα τον πρώτο λόγο και μετά τα βραβεία.

https://www.facebook.com/pelagosrestaurant/
https://www.facebook.com/CorivaBeachHotel/

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.