«Κουβέντα να γίνεται» – Before Sunday 9/7/18

Before Sunday λέγεται το συγκρότημα που τράβηξε αρχικά της προσοχή μας με το τραγούδι «No destination», ένα κομμάτι με Pop-Rock διάθεση σε συνδυασμό με funky-jazz ρυθμό, κιθάρες ρυθμικές, και μια φρέσκια μελωδική φωνή που ανήκει στην Στέλλα Παντελούδη – με την οποία και συνομιλήσαμε – αλλά και το τραγούδι «Obsession» το οποίο όπως λέει η ίδια είναι βιωματικό μας εντυπωσίασε. Πως να μην θες να γνωρίσεις αυτά τα παιδιά;

Η Στέλλα μιλάει για το EP 5 κομματιών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2018. Πειραματίζονται συνεχώς με τον ήχο τους, είναι νέα και «ανήσυχα» παιδιά (Ο Νίκος Μπάσης και η Στέλλα Παντελούδη) με συνεχόμενες καινούργιες ιδέες, οπότε θα περιμένουμε να μας εκπλήξουν και με την ολοκληρωμένη τους δουλειά που ηχογραφείται στο Λονδίνο, όπου είναι και η έδρα του συγκροτήματος.

Στο συγκρότημα συμμετέχουν ανά διαστήματα ο Κώστας Γονίδης (τύμπανα) και ο Γιώργος Τσαλίκης (και κάπου εδώ μας έπιασαν τα γέλια αφού όλοι τους φέρουν ονόματα γνωστών τραγουδιστών, αν και μόνο ο Νίκος Μπάσης έχει τελικά συγγένεια με τον Δημήτρη Μπάση) αλλά η συνεργασία μαζί τους δυσκόλεψε λόγω της διαμονής του Νίκου και της Στέλλας στο Λονδίνο. Ήταν ενεργοί σε διαφορετικές μπάντες στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφάσισαν να «ενώσουν τις δυνάμεις τους» για κάτι καινούργιο, αφού είδαν τη συνεργασία τους πιο επαγγελματικά, το οποίο ώθησε την Στέλλα και τον Νίκο να αναχώρησαν για το Λονδίνο ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες τους στο έπακρον.

Οι επιρροές τους είναι αρκετά διαφορετικές, αλλά «αυτό κάνει τη σύνδεση τους ακόμη καλύτερη και γι’ αυτό προκύπτουν και καινούργιες ιδέες» όπως λέει η Στέλλα. Ξεκίνησαν αυτή τη συνεργασία κάνοντας διασκευές με μεγάλη επιτυχία, αφού όλα τα videos διασκευών των Before Sunday, κερδίζουν τα βραβεία καλύτερης διασκευής, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ερμηνείας στο βρετανικό musicnetwork Beat 100. Επίσης έλαβαν μέρος σε άλλους δυο διαγωνισμούς όπου έφτασαν μέχρι τον τελικό, το οποίο τους άνοιξε πάρα πολλές νέες πόρτες και σοβαρές συνεργασίες στο Λονδίνο.

Μετά την ηχογράφηση του άλμπουμ τους, τους περιμένουν live εμφανίσεις οπότε ένας νέος κόσμος ανοίγει τις πύλες του σε δύο νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα, που με μεράκι και αγάπη για τη μουσική αλλά και σοβαρό επαγγελματισμό πήραν την απόφαση να ξενιτευτούν ώστε να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

facebook.com/beforesundayband
youtube.com

Περισσότερα στο ηχητικό……