«Κουβέντα να γίνεται» – 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2018 19/9/18

Άλλη μια καλοκαιρινή σεζόν φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, μια σεζόν που πήγε λίγο καλύτερα από πέρυσι όπως λέει ο κ. Γιώργος Βαρδάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης. «Ο ελληνικός τουρισμός δείχνει να αντέχει στις πιέσεις του εξωτερικού» συμπληρώνει μεταξύ άλλων, αφού κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον τουρισμό της Ελλάδας, συμφωνούμε ότι έχει πολλές διακυμάνσεις λόγω της υψηλής φορολογίας.
«Ήταν όμως γενικότερα μια πλούσια χρονιά στα πολιτιστικά δρώμενα» λέει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας κ. Μανώλης Γεωργαλάκης, αφού στη καρδιά του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ των Κυρβείων, με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, όπως και το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που έγινε στο Φρούριο του Καλέ, αλλά και το τρέχον Φεστιβάλ Τουρισμού που κορυφώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Από τις 20 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2018 και για 8η χρονιά θα πραγματοποιηθεί άλλος ένας θεσμός, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας. Ο μεγάλος χορηγός θα είναι και φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης που στηρίζει έμπρακτα τα τελευταία 6 χρόνια αυτό το Φεστιβάλ, αφού η φιλοξενία των θεατρικών ομάδων είναι το σημαντικότερο κομμάτι αυτού του θεσμού ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί. Είναι μια γιορτή, με κυρίως εθελοντική συμμετοχή, όχι μόνο από τα Ξενοδοχεία αλλά και γενικότερα από τον χώρο της Εστίασης. Επιχειρηματίες αλλά και απλοί πολίτες είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούνε. Άλλωστε, η Ιεράπετρα έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι γίνεται πάντα μια γροθιά, στηρίζοντας εθελοντικά τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Έχει αγκαλιάσει αυτό το Φεστιβάλ και δείχνει την αγάπη του γεμίζοντας το θέατρο όλες τις ημέρες των παραστάσεων.
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι για άλλη μια φορά ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης. Περισσότερα ονόματα δεν μας αποκαλύπτουν ακόμη, τονίζουν όμως, ότι θα αποτελείται από «δυνατά ονόματα» όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.
Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τις προτάσεις του για τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθούν από τις 13 έως και 19 Οκτωβρίου 2018, στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας. Το Email επικοινωνίας είναι geoxri24@yahoo.gr, και για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Γιώργο Χριστάκη στο τηλέφωνο 6944794070.
Το Φεστιβάλ το διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και τον Δήμο Ιεράπετρας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει προστεθεί και η Περιφέρεια Κρήτης από την οποία και δόθηκε ένα σημαντικό ποσό για την αναβάθμιση του Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη. Ο κ. Γεωργαλάκης και κ. Βαρδάκης τονίζουν ότι στην ουσία όλα τα λειτουργικά του Φεστιβάλ καλύπτονται κάθε χρονιά από την συμμετοχή και τον εθελοντισμό της πόλης.
Η Καλλιτεχνική Επιτροπή επέλεξε με μεγάλη δυσκολία τις 7 ομάδες που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, καθώς και τις 7 αναπληρωματικές ομάδες, αφού φέτος οι αιτήσεις ήταν συνολικά 30 (από την Ελλάδα και το Εξωτερικό).
Οι κάρτες διαρκείας για το φεστιβάλ θα προπωλούνται όπως και πέρυσι από το εξωτερικό κιόσκι και τα μεμονωμένα εισιτήρια θα διατίθενται στο ταμείο του Θεάτρου πριν από κάθε παράσταση.
Με μεγάλη χαρά αναμένουμε ως σταθμός και φέτος τη συνεργασία με το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, αφού θα γίνουν ειδικές εκπομπές φιλοξενώντας όχι μόνο τις θεατρικές ομάδες αλλά και την Κριτική Επιτροπή στο στούντιο του σταθμού.

https://www.facebook.com/ierapetra.theatre.festival/

Περισσότερα στο ηχητικό….


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ