«Κουβέντα να γίνεται» Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ – Νίκος Ρεμουντάκης 9/1/19

Τρεις μήνες λειτουργίας μετράει το πρώτο «Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ» στο Νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα στον Μακρύ Γιαλό.

Ο κ. Νίκος Ρεμουντάκης που ανήκει στο κλαμπ ως υπηρέτης-δάσκαλος μιλάει με αισιοδοξία για το νέο αυτό εγχείρημα στο Μακρύ Γιαλό. Τον Νοέμβριο του 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κλαμπ όπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας αλλά και Ιατροί, Καθηγητές οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που δημιουργεί το αλκοόλ, για τη λειτουργία των κλαμπ κ.α.

Οι συναντήσεις του κλαμπ γίνονται κάθε Τετάρτη στις 19.30 σε χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Κουτσουρά, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος. Τα μέλη μιλούν για τον εαυτό τους μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού, κατανόησης, αλληλοβοήθειας, ενθάρρυνσης. Μέσα σε αυτό το κλίμα κάθε μέλος του κλαμπ φροντίζει και ενδιαφέρεται για το άλλο. Στις συναντήσεις δεν προβλέπεται η παρουσία επισκεπτών και ό, τι λέγεται μέσα στο κλαμπ δεν μεταφέρεται έξω από αυτό.

Ο κ. Ρεμουντάκης μας ενημερώνει, ότι τα κλαμπ λειτουργούν υπό την αιγίδα του Συλλόγου
«Επιστροφή» και του Αλκοολογικού Ιατρείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κρήτης οι οποίοι και το στηρίζουν με κάθε τρόπο. Έχουν ήδη ενταχθεί 8 οικογένειες στο κλαμπ του Μακρύ Γιαλού, το οποίο δίνει ένα πρώτο αισιόδοξο μήνυμα, όσον αφορά τα ταμπού του κόσμου απέναντι στον αλκοολισμό.

Επόμενος στόχος είναι να πραγματοποιηθούν μαθήματα / σεμινάρια Αλκοολογίας ώστε να μπορεί ο κόσμος να κατανοήσει τι είναι το αλκοόλ και τι βλάβες μπορεί να προκαλέσει στο σώμα και την ψυχή ενός ανθρώπου.
Ο κ. Ρεμουντάκης αποκαλύπτει, ότι θλιβερή «πρωτιά» στην κατάχρηση αλκοόλ στους ενήλικες και τους εφήβους διατηρεί η Κρήτη και το Ρέθυμνο (το Λασίθι βρίσκεται στη τρίτη θέση), χωρίς δυστυχώς να φαίνεται ότι έχει «ενοχοποιηθεί» από την κοινωνία ως ένα μείζον πρόβλημα κατάχρησης, το οποίο έχει πολλαπλές κοινωνικές και σωματικές επιπτώσεις για τους χρήστες. Τα υψηλά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ στην Κρήτη, σχετίζονται κυρίως με το γεγονός πως παραμένει κοινωνικά αποδεκτό, αλλά και μια προέκταση -δυστυχώς- των κοινωνικών επαφών που είναι συνυφασμένο με την κοινωνική ζωή και τη διασκέδαση.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ