«Κουβέντα να γίνεται» – Εκδήλωση «Ας ζωγραφίσουμε!» Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας 15/5/18

Ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων του Δήμου Ιεράπετρας, μας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ας ζωγραφίσουμε!» που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στις 9.00 το πρωί στο στέκι του Πολιτιστικού Συλλόγου. Η Μαρία Τανταλάκη, που είχαμε κοντά μας στο στούντιο του Planet όπως και η Δέσποινα Καπαράκη που είχαμε στην τηλεφωνική μας γραμμή, μας δίνουν τις λεπτομέρειες αυτού του διαγωνισμού, που αφορά παιδιά από την Δ’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ηλικιακές ομάδες και καλούνται να εκφραστούν ελεύθερα, με υλικά που θα επιλέξουν οι ίδιοι (χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, νερομπογιές, κλπ) που θα φέρουν μαζί τους την μέρα της εκδήλωσης. Αν κάποιο παιδί επιθυμεί να χρησιμοποιήσει λαδομπογιά θα πρέπει να ενημερώσει πριν το πολιτιστικό σύλλογο στην σελίδα στο Facebook. Θα έχουν δύο περίπου ώρες στη διάθεση τους και θα τους δοθεί η ανάλογη ησυχία ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν ανενόχλητα. Τα έργα των παιδιών θα αξιολογηθούν από 5 μελής Επιτροπή Καλλιτεχνικής Αξιολόγησης η οποία αποτελείται από άτομα αρμόδια στον χώρο της εικαστικής τέχνης και θα είναι από την Ιεράπετρα. Τα ονόματα τους θα γνωστοποιήσει ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018. Τα έργα αυτά που θα ξεχωρίσουν θα αναρτηθούν στην σελίδα του Συλλόγου στο facebook, χωρίς βεβαίως να φαίνονται τα ονόματα των δημιουργών και οι επισκέπτες της σελίδας θα μπορέσουν να ψηφίσουν με ένα like. Η επιλογή του κοινού θα θεωρηθεί ως το 6ο «μέλος» της επιτροπής και θα μετρήσει στην τελική αξιολόγηση. Στη συνέχεια αυτά τα έργα που θα ξεχωρίσουν θα σταλούν στην Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, ώστε να αξιολογηθούν και από δική τους επιτροπή και αν επιθυμούν να τα εκθέσουν στην εθνική πινακοθήκη παιδικής τέχνης στην Αθήνα. Επίσης, αυτά τα ξεχωριστά έργα μπορεί να τα αξιοποιήσει ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος κοσμώντας αίθουσες δημοτικών γραφείων, της μουσικής σχολής Ιεράπετρας κ.α.

Είναι η πρώτη εκδήλωση ζωγραφικής που πραγματοποιεί ο Σύλλογος με στόχο να γίνει θεσμός και να αναδειχτούν τα παιδιά που έχουν ταλέντο και στην εικαστική τέχνη.

 

Περισσότερα στο ηχητικό….