«Κουβέντα να γίνεται» – «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Ιεράπετρας» 8/10/18

Η Ομάδα Δράσης «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Ιεράπετρας» δημιουργήθηκε μόλις πριν λίγους μήνες. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

και με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενημέρωση αλλά και εγγραφές νέων εθελοντών δοτών, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα. Μας καλούν όλους να πάρουμε μέρος σε αυτή την αλυσίδα αγάπης, ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με λευχαιμία.

Οι Κυρίες Μαριλένα Ιατρού (Υπεύθυνη της Ομάδας) και Δέσποινα Σπυριδάκη, μιλούν για τη σημαντικότητα της σωστής ενημέρωσης του κόσμου. Οι Εθελοντές Δότες μπορούν να σώσουν ζωές ανθρώπων και αυτό πρέπει να είναι απόλυτα κατανοητό. Ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδα» ο βασικός συνεργάτης της ομάδας ιδρύθηκε το 2012 από τον «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – Ελπίδα» με Πρόεδρο την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που δίνει μεγάλο αγώνα εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια. «Ο πρωταρχικός σκοπός του «Όραμα Ελπίδας» είναι να δημιουργήσει μια μεγάλη δεξαμενή δοτών, ώστε να μεγαλώσουν οι πιθανότητες να βρεθούν συμβατοί δότες και να σώζονται ζωές» λέει η Δέσποινα Σπυριδάκη, και συμπληρώνει, «ήδη έχουν σωθεί δεκάδες ζωές μέσα από αυτή τη προσπάθεια». Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 70.000 εθελοντές δότες, αλλά, όπως λέει μεταξύ άλλων η Μαριλένα Ιατρού «για να καλύψουμε στην Ελλάδα τις ανάγκες 80% των ανθρώπων που υποφέρουν και πάσχουν από νοσήματα, πρέπει ο αριθμός των εθελοντών δοτών να αυξηθεί στους 200.000».

Η μέχρι τώρα δράση της Ομάδας «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Ιεράπετρας» απέδωσε καρπούς, αφού ευαισθητοποιήθηκε ο κόμσος και έγιναν Εθελοντές Δότες πάνω από 150 άτομα μεταξύ άλλων και το ΑΣΙ, αφού γράφτηκε όλη η ποδοσφαιρική ομάδα όπως και άτομα της Διοίκησης.

Εθελοντές Δότες μπορούν να γίνουν άτομα υγιείς από 18 – 45 ετών. Τα ηλικιακά όρια υπάρχουν για να προστατέψουν τους δότες αλλά και για να παράσχουν στον ασθενή την καλύτερη δυνατή θεραπεία.
Η Μαριλένα Ιατρού, μας περιγράφει αναλυτικά όλες τις φάσεις από τη στιγμή της δειγματοληψίας μέχρι και την μεταμόσχευση, που είναι στην ουσία μια απλή και μη επίπονη διαδικασία, την οποία και θα αναλύσουν Ιατροί την Κυριακή το βράδυ στο Μελίνα μέσα από μια ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οι Κυρίες Μαριλένα Ιατρού και Δέσποινα Σπυριδάκη τονίζουν ότι, ο Εθελοντής Δότης πρέπει να είναι 100% σίγουρος για την απόφαση του αφού ο ασθενής υποβάλλεται σε μια σοβαρή διαδικασία χημειοθεραπείας για να μπορέσει να δεχτεί το μόσχευμα.

Η ομάδα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Ιεράπετρας» δίνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και μας καλούν να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που σώζει τις ζωές των συνανθρώπων μας.

https://www.facebook.com/groups/653179671706553/

http://www.oramaelpidas.gr/

Περισσότερα στο ηχητικό που ακολουθεί…


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ