«Κουβέντα να γίνεται» – «Είχε λιακάδα σήμερα» Γιάννης Φιλιππίδης – Συνέντευξη

Η Άνεμος Εκδοτική παρουσιάζει το 11ο μυθιστόρημα του συγγραφέα των best sellers Γιάννη Φιλιππίδη, «Είχε λιακάδα σήμερα».

Μια γλυκόπικρη ιστορία ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, την ευτυχία και την ανασφάλεια, την αγάπη και το μίσος. Πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις απρόσμενες καταστάσεις της ζωής. Πόσα μπορούμε να διεκδικήσουμε; Πότε είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι; Πόσο μπορεί να κρατήσει ένας μεγάλος έρωτας; Έχει σημασία ο χρόνος ή το γεγονός; Το ότι «είχε λιακάδα σήμερα» σημαίνει πολλά περισσότερα απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε, διαβάζοντας αυτή την ιστορία αλλάζει ο τρόπος που σκεφτόμαστε.

«Είμαστε εγωιστές οι άνθρωποι, δε το’ χεις καταλάβει κουτέ μου; Νομίζουμε ότι θα ζήσουμε για πάντα. Κι όταν έρχεται η κεραμίδα, αλλάζει η οπτική μας για τον κόσμο».

Δύο γυναίκες δραπετεύουν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα από έναν άνθρωπο με παλιές αντιλήψεις, βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις, μια παράλληλη ιστορία, τολμούν, αντιδρούν, επαναστατούν και φεύγουν για το άγνωστο, αναζητώντας και διεκδικώντας την ίδια τη ζωή. Δύο γυναίκες που δε γνωρίζονται και ας τις ενώνει το ίδιο αίμα. Από τη στιγμή που θα σμίξουν η ιστορία ανατρέπεται, εκείνη την μεταπολεμική περίοδο ’50 – 70’. Από τη μια σκοτεινή και από την άλλη ρομαντική, όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο συγγραφέας.
Η ζωή δε μετριέται, μπορούμε όμως να την αρπάξουμε από τα μαλλιά και να τη ζήσουμε μέχρι εκεί που μας το επιτρέπει.

Η κουβέντα με τον Γιάννη Φιλιππίδη ήταν απολαυστική. Δεν αναλύει μόνο το μυθιστόρημα του, αλλά μιλάει για τον ίδιο και τα δικά του βιώματα, για όλα αυτά που μοιράζεται με τους αναγνώστες του όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις δικές του ιστορίες.

https://www.facebook.com/anemos.ekdotiki.gr/
https://www.facebook.com/groups/1243258739125596/

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη κουβέντα με τον Γιάννη Φιλιππίδη στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.