«Κουβέντα να γίνεται» – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας – Leo Santos 8/8/18

Η εκπομπή «Κουβέντα να γίνεται» αποχαιρετά για φέτος το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας με την συνέντευξη του σκηνοθέτη Leo Santos από τη Βραζιλία. Μαζί του βρισκόταν και η σύζυγός του Mabel. Το ντοκιμαντέρ του «Right There – South Africa» (Ακριβώς εκεί, στη Νότιο Αφρική) επιλέχθηκε από 6 διαφορετικά φεστιβάλ αλλά ο Santos επέλεξε να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στην Ιεράπετρα. Το «Right There – South Africa» αποτελεί μια μελέτη του Απαρτχάιντ, χωρίς όμως να είναι μια ιστορική καταγραφή αλλά μια εξερεύνηση του σύγχρονου κοινωνικού τοπίου της χώρας.

Ο Santos συνδέει τη Νότιο Αφρική με τη Βραζιλία τόσο λόγω των ταξικών και φυλετικών διακρίσεων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και βάσει της αλληλεγγύης και αντίστασης των πολιτών των δύο χωρών. Ουσιαστικά, η Βραζιλία βιώνει και αυτή ένα δικό της Απαρτχάιντ.

Στόχος και επιθυμία του Santos είναι η ταινία να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να μεταφέρει το μήνυμα αυτής της διαιωνιζόμενης και ακόμα έντονα αισθητής κατάστασης. Πάνω απ’ όλα όμως τον ενδιαφέρει να επικοινωνήσει πως η ενότητα μεταξύ ανθρώπων μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τις πιο αντίξοες συνθήκες.

https://www.facebook.com/filmelogoali/

https://www.facebook.com/festivalierapetra/

Περισσότερα στο ηχητικό….


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Χρήστο Σολωμό για την πολύτιμη βοήθειά του όλες αυτές τις μέρες.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ