Δεν θα γίνουν οι εκλογές για συνέδρους στο Κίνημα Αλλαγής – Σύνεδροι όλοι (Ηχητικό)

Σύμφωνα με δήλωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, εκλογές ανάδειξης συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν θέσει ηλεκτρονικά την υποψηφιότητα τους. Δεδομένου ό,τι έχουν θέσει υποψηφιότητα 2.800 μέλη του «Κινήματος Αλλαγής» αποφασίστηκε να μη γίνουν οι εσωκομματικές της ερχόμενης Κυριακής. Η αύξηση των εγγεγραμμένων μελών στην παράταξη «Κίνημα Αλλαγής», (ήταν 90.000, έχουν εγγραφεί 130.000) οδήγησε τη Φώφη Γεννηματά στην απόφαση να αυξήσει τον αριθμό των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο συνέδριο της 16ης Μαρτίου. Για το λόγο αυτό η κυρία Γεννηματά προχώρησε σε κύκλο επαφών με τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου. Ως εκ τούτου, προτάθηκε από την συνεδρίαση της Επιτροπής Βγόντζα, όλοι οι υποψήφιοι να είναι και σύνεδροι, φτάνοντας μαζί με τους αριστείνδην τους περίπου 5.000 συνέδρους.

Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαδικασιών κ. Αντώνης Βγόντζας σημειώνει στον Planet 90,6 ότι: στο Κίνημα Αλλαγής εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις προσυνεδριακές διαδικασίες αποτιμώντας ως θετικό το γεγονός ότι τα μέλη του αυξήθηκαν κατά 35%, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και μάλιστα με δυνατότητα μόνο ηλεκτρονικής εγγραφής. Όλοι οι υποψήφιοι σύνεδροι θα μπορούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο. Οι σύνεδροι από το Ν. Λασιθιου είναι είκοσι τρεις, επτά από το Δήμο Αγ. Νικολάου, επτά από το Δήμο Ιεράπετρας, επτά από το Δήμο Σητείας και δυο από το Οροπέδιο Λασιθιου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Κινήματος Αλλαγής»

Σήμερα το απόγευμα 03/08/2018 ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά η συμμετοχή όλων όσων έθεσαν υποψηφιότητα ως σύνεδροι , στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Αυτή η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με το Πολιτικό Συμβούλιο και την Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας και Διαδικασιών , μετά την εγγραφή τριάντα πέντε χιλιάδων (35000) νέων μελών καθώς ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων συνέδρων αντιστοιχεί πλέον απολύτως αναλογικά στην μεγάλη αύξηση των μελών. Κοιτάμε την μεγάλη εικόνα θέλουμε τους πολίτες πρωταγωνιστές. Για τον λόγο αυτό δεν θα διενεργηθούν εκλογές την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Αντώνης Βγόντζας