Πλεόνασμα 1.200.000 ευρώ στον ισολογισμό του Δήμου Ιεράπετρας για το 2016 (Ηχητικό)

Φωτογραφία αρχείου

 

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός του Δήμου Ιεράπετρας για το 2016 στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από  τον έλεγχο ορκωτού λογιστή. Τα στοιχεία δείχνουν ότι την περσινή χρονιά ο Δήμος Ιεράπετρας εμφάνισε πλεόνασμα περίπου 1.200.000 ευρώ απ’ τα οποία, τα μισά αφορούν πλασματικά έσοδα από παλαιότερες επιχορηγήσεις σε έργα στο Δήμο, τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί ως έσοδα όπως προβλέπονταν, και έτσι το πραγματικό πλεόνασμα που εμφανιζόταν στις 31.12.2016 είναι στα 600.000 ευρώ.

Για τα βασικότερα θέματα που συζητηθήκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας αναφέρθηκαν αντίστοιχα στον Planet 90,6 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Προιστάκης.

Ακούστε της δηλώσεις στο ηχητικό που ακολουθεί

proistakis-giorgosΟ επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Προιστάκης

 

ntararas ilias

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς

 

Η συζήτηση για το χωροταξικό αναβλήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η συζήτηση θα πρέπει γίνει με την παρουσία εκπροσώπων από την Περιφέρεια Κρήτης για να δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα που προκύπτουν για τα οποία εκφράζονται αντιρρήσεις εγείρουν ερωτήματα, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη σε πολλά σημεία του χωροταξικού. Η Ιεράπετρα θίγετε και δεν πρέπει να ύπαρξη αδράνεια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Στο φορέα Διαχείρισης για τις περιοχές Natura συζητήθηκαν όλες οι προτάσεις με στόχο να κατατεθούν στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία φορέα διαχείρισης για την κεντρική και ανατολική Κρήτη και αφορά όλες τις περιοχές Natura και ιδιαίτερα τη νήσο Χρυσή. Ένα σχέδιο νόμου φάνηκε να έχει προτίμηση προς την περιοχή των Χανίων αφού είναι η μόνη περιοχή που έχει το δικό της φορέα. Το αίτημα της Ιεράπετρας είναι να παραμείνει αυτόνομος φορέας διαχείρισης για τη νήσο Χρυσή ώστε ο Δήμος να έχει και τις αρμοδιότητες κάτι που στον φορέα που προτείνεται δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για την Κρήτη προβλέπετε φορέας Διαχείρισης στον Νομό Χανίων και ένας για τις προστατευόμενες περιοχές στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου, και Λασιθίου. Ο φορέας αυτός που θα διαχειρίζεται τις προστατευόμενες περιοχές της Κρήτης θα διοικείται από ένα 7 μελές Δ.Σ. ένα θα είναι από κάποιων από τους προαναφερόμενους δήμους και ένα δεύτερο μέλος θα είναι από τις αντιπεριφέρειες των νομών, και είναι κάτι που βρίσκει αντίθετη την Ιεραπετρα. Αναβολή δόθηκε και στο θέμα – Υποβολή πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, Μέτρο 04, Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» και έγκριση της Μελέτης «Βελτίωση πρόσβασης στην περιοχή «Αναδασμός» Παχείας Άμμου-Καβουσίου γιατί στην μελέτη πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η μελέτη προβλέπει την αποψίλωση της υφιστάμενης ασφάλτου από τη διασταύρωση της Βασιλικής προς Μοναστηράκι Αναδασμό Παχειάς Άμμου και την τοποθέτηση νέας.

.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ