Θωμάς Χαριτάκης: Έχει αρχίσει να εξισορροπεί το επιχειρείν στο νομό Λασιθίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λασιθιου κ. Θωμάς Χαριτάκης εξηγεί γιατί οι επαγγελματίες του νομού βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, εξ αιτίας της ύφεσης που επικρατεί στην χώρα άρα και στη ευρύτερη περιοχή. Η κατάσταση που βιώνει ένας επαγγελματίας μετά από έξι χρόνια κρίσης και οικονομικής ύφεσης είναι πραγματικά δύσκολη. Όπως και στους άλλους νομούς της Κρήτης, έτσι και στον Νομό Λασιθιου, ο κ. Χαριτάκης μέσα από τη συνέντευξή του στον Planet 90,6 μας εξηγεί γιατί χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση από ότι γίνεται μέχρι τώρα, με τα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης. Μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον καλείται ο Έλληνας επιχειρηματίας να παλέψει για να επιβιώσει. Για αυτό θα πρέπει οι λύσεις που θα βρει ο κάθε επαγγελματίας θα πρέπει να είναι βιώσιμες και λειτουργικές, μέσα από μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Το επιμελητήριο Λασιθιου στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του και αυτή τη χρονιά δίδοντας αριστεία επιχειρηματικότητας σε τρεις Λασιθιώτικες επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντας τες για να συνεχίσουν, και με αυτό τον τρόπο στέλνει το μήνυμα για την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή συνάντηση μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, οι τέσσερις Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Κρήτης. Στη συνάντηση, που ήταν πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης και Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η χάραξη κοινής πολιτικής σε θέματα και προβλήματα αρμοδιότητάς των Επιμελητηρίων στα πλαίσια του ρόλου τους ως συμβουλευτικών και γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας και των μελών τους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν και συμφωνηθήκαν κοινές θέσεις και δράσεις σε θέματα όπως, της σύστασης και συγκρότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, της εκλογής νέας Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, της ανάγκης δρομολόγησης λύσεων σε χρονίζοντα προβλήματα της Κρητικής επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Ο ίδιος επεσήμανε, «Μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της περιφερειακής μας ενότητας έτσι ώστε να σταματήσει να παρουσιάζει αναπτυξιακό έλλειμα ο Νομός Λασιθιου, υπάρχει προοπτική αρκεί να το πιστέψουμε δουλεύοντας συστηματικά»

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Θωμάς Χαριτάκης