Η υποψήφια δήμαρχος Ιεράπετρας Ελ. Βλάσση στο δείπνο της Συνόδου Πρυτάνεων και της Συνόδου Προέδρων και Γραμματέων Επιτροπών Ερευνών των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Η υποψήφια δήμαρχος Ιεράπετρας κα Ελένη Βλάσση επίσημη καλεσμένη στο δείπνο της Συνόδου Πρυτάνεων και της Συνόδου Προέδρων και Γραμματέων Επιτροπών Ερευνών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επίσημη καλεσμένη στο δείπνο της 90ης Συνόδου Πρυτάνεων και της Συνόδου Προέδρων και Γραμματέων Επιτροπών Ερευνών των Ελληνικών Πανεπιστημίων που πραγματοποιήθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, ήταν η υποψήφια δήμαρχος Ιεράπετρας κα Ελένη Βλάσση.

Σκοπός του δείπνου ήταν η ανάδειξη της Κρητικής παράδοσης, διατροφής και φιλοξενίας και ανταλλαγής απόψεων για διάφορα πανεπιστημιακά θέματα. Το δείπνο άρχισε με την προβολή του 10λεπτου ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση «Η αρπαγή της Ευρώπης» με συνοδεία ενός τελετουργικού μινωικού δρώμενου.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης καλωσορίζοντας τους καλεσμένους αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Οροπεδίου Λασιθίου. «Το Λασίθι ήταν από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στο παρελθόν με 10.000 ανεμόμυλους. Μέχρι τώρα έχουν ανασκευαστεί 60 ανεμόμυλοι και ευελπιστεί μέχρι τον Ιούνιο να φτάσουν τους 200» τόνισε.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.  Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο  και από τον αναπληρωτή  Γενικό Γραμματέα  Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρη Πλευράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέγα της πολυτίμητης Κρήτης ανήρ και εθνικό ευεργέτη Αντώνιο Φ. Παπαδάκη. Έγινε σημαντική αναφορά στο κληροδότημα του Αντώνιου Φ. Παπαδάκη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου μέσω της περιουσίας του, κατά το τρέχον Πανεπιστημιακό έτος χορηγούνται 220 υποτροφίες εσωτερικού και ορισμένες άλλες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Το δείπνο ολοκλήρωσε με τον χαιρετισμό της η κα. Ελένη Βλάσση, η οποία αναφέρθηκε στον πολιτισμό και εστιάστηκε στον διατροφικό πολιτισμό και την κρητική διατροφή.  Επεσήμανε ότι το ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί στο 6ο  Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας αφορά την κρητική διατροφή από την μινωική εποχή μέχρι σήμερα, θα το παρουσιάσει στην επόμενη σύνοδο των Πρυτάνεων. Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα, γνωριμιών και ανταλλαγής απόψεων συζητήθηκαν και διάφορα καίρια πανεπιστημιακά θέματα.

Η 90η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τις 13 έως 16  Μαρτίου 2019 υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης.  Είναι ένα καταξιωμένο όργανο ως ενιαίο όργανο των πανεπιστημίων της χώρας και λειτουργεί ως ένα forumανταλλαγής απόψεων και ιδεών, διαδραματίζοντας παράλληλα σημαντικό ρόλο στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας.

Σκοπός της συνόδου είναι ο συντονισμός της δραστηριότητας των πανεπιστημίων και συλλογική εκπροσώπηση τους για τη διαμόρφωση θέσεων επί θεμάτων της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της έρευνας, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική σύνδεση των πανεπιστημίων με τον κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό περίγυρο τους, καθώς και την παροχή συνδρομής στην Πολιτεία για τον σχεδιασμό μέτρων εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής.

Στην σύνοδο συμμετείχαν οι εκλεγμένοι Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων και οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών των ελληνικών πανεπιστημίων. Στην σύνοδο παρευρέθηκαν ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου καθώς και υπεύθυνοι των κομμάτων για την εκπαίδευση.

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.