Τριήμερο δράσεων γύρω από την εργασία και την ανάπτυξη στο νομό Λασιθιου (Ηχητικό)

Με βασικό στόχο να δίδονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση, όλες αυτές οι πληροφορίες οι οποίες μέχρι τώρα πλήρωναν ιδιώτες, για την παροχή νομικών υπηρεσιών σε εργαζόμενους,

ανέργους αλλά και συνταξιούχους σε θέματα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, στο νομό Λασιθιου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλης Πεπόνης, παραχώρησε συνέντευξη στον Planet 90,6

Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Κρήτης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, σε μία προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη της Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, διοργανώνουν Δράση Δια ζώσης Νομικής Πληροφόρησης, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στη Σητεία, την Τρίτη στην Ιεραπετρα και Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο. Θα έχουν την δυνατότητα εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι να λάβουν πρωτογενή, έγκαιρη πληροφόρηση, απαντώντας στα όποια ερωτήματα τεθούν. Από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα παρίστανται εργατολόγοι – νομικοί συνεργάτες του ΙΝΕ /ΓΣΕΕ, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ.)  και τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να υποβάλει σχετικά ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν αμέσως αν είναι απλά, ή σε σύντομο χρονικό διάστημα εγγράφως εάν πρόκειται για κάτι σύνθετο. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στις 21 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΕΚΛ στον Άγιο Νικόλαο, με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού Λασιθίου». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα βασικά ευρήματα της «Ενδιάμεσης Έκθεσης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση 2018» από τον κ. Γιώργο Αργείτη Επιστημονικό Διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της μελέτης «Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου: Ανάλυση του παραγωγικού δυναμικού και της απασχόλησης, τάσεις και προοπτικές» από τους κυρίους  Γιάννη Δημοτίκαλη, Επίκουρο Καθηγητή ΤΕΙ Κρήτης, Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Άγιος Νικόλαος) και Νίκο Τριχά, Επιστημονικό Συνεργάτη ΤΕΙ Κρήτης, Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Άγιος Νικόλαος). Πρόκειται για μία μελέτη που ζήτησε το ΕΚΛ ειδικά για το Νομό Λασιθίου, αναφορικά με τον εργασιακό ορίζοντα και την ανάπτυξη του Νομού.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μανόλης Πεπόνης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.