Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας για το 2018 (Ηχητικό)

Η Τουριστική προβολή στο Δήμο Ιεράπετρας, η δημιουργία νέου τουριστικού χάρτη και δημοτικού Τουριστικού Οδηγού, αποτέλεσαν τα θέματα συζήτησης στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας.

Πρόκειται για το πρώτο σχετικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Ιεράπετρας, που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε εκδώσει αντίστοιχο οδηγό, αναφέρει στην πρώτη συνέντευξη για το 2018 στον Planet 90,6 ο αντιδήμαρχος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας, κ. Αργύρης Πανταζής. Πρόκειται για έναν καθαρά Δημοτικό Τουριστικό οδηγό που δεν θα έχει διαφημίσεις και χορηγούς, με το ποσό που θα δαπανηθεί να προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ιεράπετρας.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται η γραφιστική δουλειά με κάποια πρώτα αντίτυπα που θα τυπωθούν, 50 φωτογραφίες καθώς και τα κείμενα και η μετάφρασή τους. Στη συνάντηση συζητήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής το στήσιμο και ο καταρτισμός των επιμέρους ενοτήτων που θα περιλαμβάνει. Όπως κατέληξαν, ο οδηγός θα περιλαμβάνει διάφορες ενότητες, μία από τις οποίες αφορά τα χωριά της Ιεράπετρας, ενώ αναφορές θα είναι στον πολιτισμό, στην γαστρονομία και στις όμορφες παραλίες της περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας. θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναφέρει ο κ. Αργύρης Πανταζής, «θα είναι ένας οδηγός χωρίς πολλά λόγια και στη λογική της έκφρασης «μια εικόνα, χίλιες λέξεις». Μας περιμένει αρκετή δουλειά, αφού δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα να φτιάξεις έναν τουριστικό οδηγό» δηλώνει.

Από την προηγούμενη Επιτροπή Τουρισμού το εγχείρημα της δημιουργίας του οδηγού είχε φθάσει μέχρι την διαδικασία της αναδοχής από γραφίστα που θα αναλάβανε το γραφιστικό μέρος κάτι που υιοθετεί η παρούσα τουριστική Επιτροπή συνεχίζοντας την προσπάθεια, με περισσότερη υπευθυνότητα. Να σημειώσουμε εδώ πως υπάρχει ήδη συγκεντρωμένο φωτογραφικό υλικό από τον φωτογράφο που είχε προσληφθεί το προηγούμενο διάστημα και ο οποίος έχει απαθανατίσει στιγμές της Ιεράπετρας και των χωριών καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και σε όλες τις εποχές του χρόνου. Ο Τουριστικός οδηγός θα έχει 144 σελίδες φτιαγμένες από χοντρό χαρτί, με τα εξώφυλλα (εμπροσθόφυλλο και οπισθόφυλλο) να είναι από ακόμη πιο χοντρό χαρτί. Οι διαστάσεις του θα είναι μικρές (20,2 x 11 εκατοστά) ώστε να είναι ένας οδηγός εύχρηστος που να μπορεί, να μπαίνει εύκολα μέσα σε τσάντα, τσέπη ή σε θήκη αυτοκινήτου. Θα βγει σε δύο γλώσσες – ελληνικά, αγγλικά – και θα εμπεριέχει μέσα μικρά κείμενα που θα συνοδεύουν την κάθε ενότητα με τις φωτογραφίες. Ο οδηγός θα διανέμεται δωρεάν και ήδη έχει προβλεφθεί από τα μέλη της Επιτροπής να πάρουν εκτυπωμένα στα χέρια τους τα πρώτα αντίτυπα από τον γραφίστα, αφού καταλήξουν οριστικά σε αυτό το εγχείρημα.

Πρώτα θα εκδοθούν 4.000 αντίτυπα και στη συνέχεια αφού η Επιτροπή καταλήξει οριστικά στο πρότζεκτ θα υπάρξει και συμπληρωματική μελέτη με επιπλέον αντίτυπα. Αν και δύσκολο, όπως ενημερώνει στον Planet 90,6 ο κ. Αργύρης Πανταζής, στόχος είναι ο οδηγός να είναι έτοιμος με την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν 2018, προκειμένου να διανέμεται δωρεάν σε όλους τους σταθμούς όπου υπάρχει προσέλευση ή προσέγγιση τουριστών. «Υπάρχει διάθεση για προσφορά από όλους μας, μιας και η Επιτροπή Τουρισμού απαρτίζεται από ανθρώπους του Τουριστικού κλάδου, καθώς και από προέδρους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού. Ο ετήσιος συνολικός προϋπολογισμός της επιτροπής Τουρισμού στο Δήμο Ιεράπετρας ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Αργύρης Πανταζής

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ